Yksilökisan tuomarina toimi Johanna Wütrich ja joukkueessa Tommi Raita-aho. Yksilökisassa kisasin Ellin kanssa. Joukkue taas lähtöjärkässä: Mä & Awa, Missu & Peppu, Mä & Elli ja Juha & Daa. Awa pääsi viime tipassa tuuraamaan Päiviä ja Xaraa, heidän estyttyä tulemasta. Päivän tulossaldo ei päätä huimaa: neljä kisaa siis ja neljä hylkyä ... Tästä saammekin siis oivan oppaan, että mitä kaikkea voit tehdä toisin, jos ihan normiagi alkaa kyllästyttää . Testaaminen omalla vastuulla .

Rata 1 - Hyppäri

Koira on hyvä päästää karkaamaan lähdöstä -> pääset testaamaan omaa luovuuttasi keksiessäsi lennosta uutta ohjaussuunnitelmaa. Bonuksena tässä on se, että todennäköisyys uusiin ohjaustapoihin on melkoinen, normaalisti kun mitään uutta ei uskalla kokeilla, kun pelkää (tietää) ettei koira osaa, mutta TADAA - nyt ei kerkeä murehtimaan moista! Tällä tyylillä päästiin 5 estettä oikein, pistäkääpä paremmaksi .

Elli päätti siis heti alusta, että nyt mennään eikä meinata . Saatiin räpellettyä rataa vitoselle asti ja koska Eltsun vahvin puoli ei tällä hetkellä ole takaaohjaukset/sylkkärit, niin ei vain kääntynyt tarpeeksi ja putken väärä pää kutsui. Kaikenkaikkiaan aika kankeaa menoa...

Rata 2 - Agirata

Ylimääräisen jännityksen vuoksi on hyvä poiketa alkuperäisestä ohjausuunnitelmasta, mielellään heti alkuvaiheessa -> 20 senttiä riittää... Ja tämän seurauksena pääset taas improvisoimaan ... Pieni varoituksen sana -> jossakin vaiheessa koiralle tietty voi mennä herne nenään, eikä se enää leiki sun kanssa ...

Vein siis Ellin liian kauas kakkosen taakse, enkä kerennyt enää valssaamaan. Ja taas oli pakko yrittää sylkkärillä ... Kun ei toimi niin ei toimi - kolmoselta kielto, eikä jääty jankkaamaan - hyl. Kepeille saakka päästiin ihan siedettävästi, mutta sitten ei ole hajuakaan mitä tapahtui. Elli tuli kepeiltä kesken pois ja ryntäsi A:lle. Kun otin pois ja neuvoteltiin hetki, niin Eltsukalla hirtti kiinni ja päätti poistua   .

Joukkuerata - Awa

On aina välillä hyvä testata kuinka ne kontaktit on oikeasti hallussa - alastulossa esim. voi kumartua koiran päälle ja katsoa mitä tapahtuu... Todennäköisyys, että koira pakenee alta, on aika suuri, mutta ei se mitään -> siitä pääsemmekin testaamaan koiran irtoavuutta.

On myös hyvä testata hyppyvarmuutta karjumalla koiran lempiestettä riman päällä - mielellään tietty niin, että se lempparieste on suoraan edessä. Jep jep.

Puomin alastulossa Awa pääsi karkaamaan käsistä, enkä kerennyt enää kääntämään vitoselle. Yritettiin hetken neuvotella, mutta kun ei päästy yhteisymmärrykseen, niin Awa valkkasi itse. Ja onhan se putki tietty paljon kivampi kuin aita .

Muurilta aidalle kääntö oli aika tiukka, Awa taisi tulla siihen vähän huonosti, eikä varmasti auttanut mun huuto riman päällä - rima alas. A:n ylösmeno oli järkyttävä  ! Okserilla päästin tahallani Awan pitkälle toiselle puolelle, koska ajattelin ettei rämähdä riman päälle, mutta että piti vielä kääntyä väärään suuntaan... Noo..

 

Joukkuerata - Elli

Ohjaajallekin jotain -> On hyvä aina silloin tällöin testata kuinka korkeita ääniä kenestäkin pääsee. Ihan vastaisuuden varalle -> jos vaikka palosireenin paikka joskus avautuu, niin voi hyvillä mielin hakea ...

Tästä nyt ei juurikaan muuta kommentoitavaa ole, kuin että vielä yhdeksän aikaan illalla mun korvat soi .

*** Joukkueen tulos: Awa hyl, Peppu 10, Elli hyl ja Daa hyl.