Maanantai

Kehääntulotarkastus, luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Tarkastus alkaa jo sujua, kun vain pidän napakasti kiinni. Luoksepäästävyydessä tehtiin taas lähestymisharkkaa ja lopulta Tarja The Tuomari pääsi ihan liki. Paikkamakuuseen saatiin lisäjännitystä iltahämärästä, joka pikkuhiljaa laskeutui ylle. Makuussa Awa oli vähän levoton, mutta pysyi hyvin. Maattiin n. 2,5min. Loppuvaiheessa Awa haukahti kerran ja levottomuus vähän lisääntyi. Mokoma osaa selvästi laskea, meinasi kahden minuutin jälkeen, että "ettekö te huomaa, aika on täys jo?!".

Seuraamista käskytettynä. Tarja oli taas tuomarina, ja harkattiin samalla tuomarihäiriötä, eli Tarja seurasi meitä kuin hai laivaa. Awa ei juurikaan ollut kiinnostunut seuraamis-häiriöstä, mutta muuten vire laski kuin lehmän häntä vaikka palkkasin usein namilla. Jotenkin tuntui, että joka kerta kun tuomarin käsky kävi, niin Awan ilme meni astetta masentuneemmaksi. Eli olisiko Pikku Pupunen nyt yhdistänyt käskytyksen ja pitkät tylsät palkattomat seuraamispätkät? Huoh. Käskytettynä ei olla paljoa edes harkattu, mutta tälle yksilölle on ilmeisesti sekin tarpeeksi yhdistelläkseen asioita.

Hyppy. Lautoja oli nyt saman verran kuin rankingissa ja Awa suoriutui hommasta hyvin. Korkeus ei enää mietitytä. Seisomisessa siirtää etutassuja helposti, kun lähestyn.

Tiistai

Paikkamakuu. Kaverina tällä kertaa Xara. Xara aiheuttikin ylimääräisiä sydämentykytyksiä pompsahtamalla yhtäkkiä paikaltaan ja kiepsahtamalla itsensä ympäri pelästyneenä. Awa väisti Xaran liikettä singahtamalla eteenpäin korvat luimussa ihmetteli, että mikä toiselle tuli. Hauvat uudestaan riviin ja jättö. Nyt sujui suunnitellusti ja palkkasin Awan maahan. Tää nyt on tiedossa, että jos joku toinen koira singahtaa paikaltaa, haukkuu kovasti tai on ylenmäärin levoton, niin on todella suuri riski, että Awa lähtee rivistä.

Seuraamista käskytettynä. Nyt päätin yrittää yhdistää käskytyksen ja leikin. Eli tehtiin kaksi juttua käskytyksen mukaan ja kolmannen käskyn jälkeen lelupalkka, mikäli seuraaminen oli moitteetonta. Tätä tehtiin joitakin eri variaatioita. Tuntui toimivalta.

Hyppy. Kyllä me tätä tehtiin, mutta ei ole mitään muistikuvaa, eli kai se meni sitten hyvin =) .

Keskiviikko

Hyppy. Otettiin ihan vain hyppyä ja seisomista. Hyppy onnistuu hyvin. Seisomisessa edelleen siirtyy helposti, joten käveleskelin vähän sinne ja tänne ja palkkasin sitten asennon pitämisestä.

Paikkamakuu 1. Justus oli kaverina. Maahan-käskyn jälkeen Awa nousi istumaan, käskin uudestaan. Jätettiin koirat. Justus oli vähän levoton ja nousi seisomaan. Awa katsoi muhun, että jaa, noinko nyt pitikin tehdä. Rauhoittelin vähän ja annoin kaukokäsky-maahan-merkin. Awa pysyi hyvin. Kävin palkkaamassa. Jätettiin uudestaan ja nyt kaikki meni hyvin.

Seuraaminen käskytettynä. Sama juttu kuin eilen, eli käskytystä ja jonkin käskyn jälkeen lelupalkka. Näitä muutama. Awan ilme oli jo vapautuneempi =) .

Paikkamakuu 2, luoksepäästävyyden kera. Luoksepäästävyys sujui hyvin, Kaisa-tuomari tuli taas vähän kerrallaan lähemmäs. Ensimmäinenkin kerta oli jo aika liki, mutta ei kosketusta ja siitä sitten kosketukseen asti. Paikkamakuu sujui hyvin, vaikka yhtä koiraa piti käydä vähän palauttamassa riviin. Awa vähän luimisteli siihen malliin, että kohta tää tyttönen lähtee, annoin taas vähän kaukokäsky-apua ja sen turvin Awa jäi ihan hyvin paikalleen.