Ohjattu nouto<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Fiuku: Jatkettiin eilisillä ohjeilla ja nyt saatiin kaksi onnistunutta hakua molempiin suuntiin.

Awa: Testailin leikin avulla, että ottaako Awa lelua/kapulaa suuhunsa ja mitä se sen jälkeen tekee. Molemmat nousivat maasta hyvin ja kaarroksen kautta toi mulle. Haku on parempi, kun Awa saa lähteä liikkuvan kapulan perään, liikkumaton oli tylsä. Päätin kuitenkin kokeilla samaa harkkaa mitä Fiuku teki. Ekalla lähetyksellä Awa lähti hyvin, haistoi lelua ja kaarsi takaisin. Otettiin uusiksi ja nyt lelu lähti mukaan, jee!

 

Seuraaminen

Fiuku: Vasen käännös oli hyvä, haki paikkaa paremmin kuin eilen. Oikealle oli ok, mutta vähän löysähkö. Kokeiltiin pakkia ison puun vieressä, niin ettei Fiuku pääsisi leviämään vasemmalle. Homma toimikin ja pysyi hyvin oikeassa asennossa. Naksuttelin onnistuneista ja Fiuku selvästi alkoi ymmärtämään mitä haen. Otettiin myös pelkkiä sivulletuloja naksun kanssa.

Awa: Käännökset oli ok, suoralla pysyi hyvin kontaktissa. Kokeiltiin myöskin pakkia. Awa osaa pakittaa musta poispäin, mutta ei olla vielä onnistuttu pakittamaan yhtä aikaa samaan suuntaan. Namin kanssa ei auta pelata, koska Awa unohtaa kroppansa - yrittää vain saada namin ”kiinni”, eli siis etupää liikkuu namin mukana, mutta takapää ei ja lopputulos on sykkyrä ;) … Kokeilin sitten, että miten ”sivu”-käsky toimisi, eli otin vain yhden askeleen taakse ja käskin samalla Awan sivulle. Awahan harvemmin tekee turhaa työtä, eli en odottanutkaan, että se olisi kääntynyt ja sitten tullut sivulle uudelleen. Oletus osui oikeaan ja Awa pakitti sivulle! Ei se kaunis siirtyminen ollut, mutta kuitenkin. Tästä on hyvä jatkaa.

 

Ruutu

Fiuku: Jatkettiin eilisiä harkkoja ja saatiin 3 onnistunutta ruutuun menoa.

Awa: Awalla ei toimi välttämättä tässä vaiheessa lelun haku, koska tosiaan liikkumaton lelu ei kiinnosta, eli kokeilin alustaa ja nameja siinä, muuten sitten samalla tavalla kuin Fiukun harkka. Joskus kokeiltiin kosketusalustan kanssa ja täytyykin testata sitä vielä, josko olisi parempi kuin tämä. Awa tuntuisi hahmottavan ruutu-merkit paremmin kuin Fiuku, mielenkiintoista miten eri tavalla ne voi ajatella koko asian.

 

Merkki

Fiuku: Alkuun Fiuku yritti vain tuoda merkin mulle – taas… Mutta naksun avulla sain sen tajuamaan, että on aivan loistava ajatus vain seistä merkin lähellä ;) .

Awa: Awa ei ole varmaan koskaan tehnyt tätä, mutta tuntui olevan heti selvää, että mitä pitää tehdä. Awa lähti hyvin merkille ja jäi seisomaan merkin viereen. Tästä taisi tulla heti Awan suosikki-liike =) .