Käytiin Eltsun ja Fiukun kanssa Riksussa epiksissä testaamassa mikä on meininki. Sain vain ikävän déjavun heti kun radan näin, ja muistin että miksi en ole epiksissä juurikaan käynyt. Rata oli todella haastava -- eikä tilannetta auttanut tippaakaan, että molemmat koirat on ollut agi-lomalla koko kevään...

1243535534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ellin homma vesittyi heti lähdössä - nimittäin varasti, mokoma. No sain menosta joten kuten kiinni ja selvittiin kakkoselta puomille. Palkkasin alasmenossa (hyl). Sitten haltuunotto ja heitto putkeen - se oli siis suunnitelma, Eltsukka viis veisasi mun haltuunotosta ja syöksähti suoraan väärään putken päähän.

Eikun putki oikeinpäin ja menoksi. Putkesta tullessa haltuunotto onnistui ja pituus & aita meni hyvin. Sitten tulikin kaarrosta oikein kunnolla, vaikka otin taas haltuun ennen aitaa... Kepeiltä homma alkoi sitten pelittämään ja saatiin pitkä pätkä ihan oikein, ainakin renkaalle asti -- itseasiassa ei ole mitään haisua miten renkaan jälkeen meni... Virheetön-fiilis ei ole, mutta en kyllä muista virheitäkään... Oletettavasti joku hässäkkä nrolla 16.

Tulos oli siis hyl, ihana tuomarinsihteeri oli kuitenkin laittanut ajan lappuun ja se oli 46,20/56. Kaikenkaikkiaan meno oli ihan ok, Eltsu yritti olla kuulolla, mutta taukoa on takana ja se näkyi Silmänisku ... Kontaktit oli hyvät, siitä 10p ja papukaija-merkki Nauru .

Sitten Fiukkis. No nyt sujui lähtö ihan hyvin, mutta puomin alastulossa Fiuku pomppasi sivusta alas juuri ennen kontaktia. Puomin jälkeinen haltuunotto onnistui ja päästiin kepeille asti virheittä. Sitten oli vähän turhan huoleton putkelle ohjaus ja Fiukkis kurvasi ohi. Eikun uudestaan.

Seuraavaksi olikin jotain hässäkkää, oisko Fiukkis tullut liian kuuliaisesti haltuun, eli olin ottamassa vastaan kympin takana ja Fiu taisi tulla putken ja aidan välistä suorinta tietä. Ja siitä sitten hypättiinkin aita väärinpäin. Tjtn. Saattoi olla ihan mitä tahansa muutakin Silmänisku ...

A:n alastulo oli kyseenalainen. Fiu pysähtyi, mutta vasta kun kaikki tassut oli maassa -- ihan hyvä yritys.. Sitten putki, aita, rengas ja aita oli ok. Ja taas joku hässäkkä... Siitä sitten loppuun oli ok. Rimoja tippui ainakin yksi ja muurin palikka.

Tulos siis myöskin hyl ajalla 42,74/56. Ohjaus oli ihan jotain muuta kuin mitä Fiu olisi tarvinnut, siinä 10-aidan hässäkässä tajusin, että ohjasin Fiukua kuin Awaa.. Eihän se toimi -- Fiu  kun kääntyy pennin päällä, siinä missä Awa tarvitsee muutaman neliön...