Tänään oli kisamaiset harkat. Koko ryhmä oli paikalla kerralla ja niin saatiin yleisöä. Fiuku ei ole menossa vielä vähään aikaan kisoihin, eli oltiin ALO-koirien kanssa paikkamakuussa täytekoirana.

Kehääntulotarkastus oli yhtä pyörimistä - onneksi tätä ei ole enää VOI:ssa! Luoksepäästävyys oli Fiukun mielestä ahdistavaa, mutta pysyi kuitenkin paikallaan. Paikkamakuu oli todella kummallista, koska olinkin näkyvillä. Fiuku meinasi, että olin vain unohtanut sen toiseen päähän hallia - mm. haukkui 2 kertaa. Sitten viereinen koira nousi ja omistaja palasi viemään koiran paikalleen riviin. Fiuku paineistui siitä selvästi ja palasinkin samantien lähemmäksi, ettei vain nousisi. Ei noussut, onneksi. Sitten palattiinkin kaikki riviin.

Toinen paikkamakuu. Nyt menin suosiolla piiloon ja kurkin verhon takaa Fiukua - oli tosi tomerana kaula pitkällään, mutta paljon levollisemman oloinen. Nyt tehtiin ihan selvästi töitä ;) . Jännä miten voi olla piilo varmempi kuin näkyvillä olo...

Sitten harkattiin rauhoittumista kun muut pääsi kehään. Rauhoittumista ollaan harkattu joka kerta ja Fiuku on kyllä relannut vrt mitä on ollut joskus aiemmin, mutta yllytyshullu se on edelleen - pienikin ääni muualta niin vähintään vinkuu vastaukseksi. Mutta tänään Fiuku meni ekan kerran maahan makoilemaan, kun tajusi että nyt vain oikeasti odotellaan - aika oli tosin ehkä vain 2 sekuntia, mutta ihan hyvä alku ;) .

Omalla vuorolla tehtiin ensin ruutu. Vietiin lelu yhdessä ruutuun ja palattiin merkille. Viritin ja sain jopa Fiukun istumaan vierelle. Fiuku lähti hienosti suoraan ruutuun =) .

Sitten luoksetulon pysäytykset. Tätä ei olla harkattu aikoihin, ja vielä vähemmän kokonaisena liikkeenä. Mutta ei se ota jollei annakkaan, eli päätin kokeilla miten käy. Liikkeet itsessään oli täpäkät ja selvästi Fiuku tiesi mitä tehdä, seisominen vähän viivästyi, käskyyn reagoimiseen meni varmaankin yksi koiranmitta. Maahanmenossa oli suullisen käskyn lisäksi ihan pieni käsiapu. Muuten ok.

Seuraavaksi ohjattu nouto. Vein Fiukun merkille ja siitä lähetin oikealle. Fiuku lähti hyvin ja koppasi kapulan hyvin, mutta tuli jolkotellen luo ja sivulletulo oli vino. Siinä sitten mietin, että olin käskenyt "oikea", eli suuntakäskyllä, kun normaalisti käsken "hae" ... 

Sitten taas harkattiin odottamista ja rauhoittumista. Nyt meni taas vähän paremmin, maahan makoilemaan Fiuku ei kuitenkaan mennyt.

Palattiin vielä kehään tekemään hyppynouto. Kaikki muu meni oikein, mutta palautus oli taas vino. Teinkin pelkkiä sivulletuloja kapulan kanssa sivussa muutaman muistutukseksi, ne onnistui.

Viimeiseksi merkkiä. Kokeiltiin ensin namilla, oli ok, mutta hidas. Sitten Anne heitti Fiukulle namin, kun oli oikeassa paikassa - Fiuku ei löytänyt namia. Kolmas testi oli, että mä kävin "merkkaamassa" paikan ja palasin Fiukun luo, tosin Fiuku tuli jo mua vastaan, kun ei kestänyt käsien taputtamista ;) ... No lähetin kuitenkin ruu--merkille.. Mulla oli joku muistikatko, meinasin ihan kokoajan käskeä Fiukua ruutuun... Fiuku meni kuitenkin ihan hyvin ja heitin lelun palkaksi. Tätä siis täytyy testata lisää, nyt näytti että viimeinen konsti oli paras.