Käytiin taas uudessa paikassa tokottelemassa. Alku vaikutti taas varsin epämääräiseltä, Awa sinkoili vauhdilla joka suuntaan...

Luoksepäästävyys ensin. Päivi käveli ensin kohti ja sitten sivusta ohi kaksi kertaa. Ekalla Awa liikkui Päivin mukana, tokalla pysyi hyvin. Sitten Päivi käveli kohti ja vähän rapsutti, Awa oli vähän levoton, mutta ei paha. Viimeisen rapsutuksen Päivi teki kyykyssä ja nyt Awa pysyi tosi hyvin, pitäen lähes kokoajan kontaktin muhun =) .

Sitten paikkamakuu. Awa oli ilman kippoa. Kello petti, joten en tiedä kuinka kauan olimme, luultavasti 2-3min. Liike onnistui tosi hyvin.

No sitten se "ääh-osuus". Piti tehdä seuraamista käskytettynä. Juu, ei sitten tehty. Awa haahuili, haisteli, kaahotti, jätätti - just name it... Otettiin pieni kontaktinhakutreeni ja se onnistuikin, mutta heti kun taas tehtiin vähän kisamaisemmin, niin sama haahuilu jatkui. Aaarghh!

Otettiin hyppyä väliin ja se onnistuikin yli odotusten, selvästi oli paljon kivampaa kuin kuiva seuraaminen. Sitten vielä muutama liikkeestä maahanmeno. Käskyn kuullessa Awa pysähtyi niille sijoille - seisomaan. Juuri kun vilkaisin sivusilmällä mitä takana tapahtuu, niin Awalla yhdisti ja niiltä sijoiltaan tippui maahan. Tehtiin sama harkka uudestaan ja sama toistui... Outo. Otettiin kolmannen kerran ja nyt ilmeisesti piuhat oli vertyneet sen verran, että Awa meni jo melkeinpä heti maahan.

Sitten luoksetulo. Awa jäi hyvin istumaan, lähti kutsusta tulemaan ihan reippaasti, mutta sitten - huoh - puolessa välissä iski nenän maahan ja jäi sinne nuuskimaan. Mä pinkaisin samantien juoksuun poispäin Awasta ja kyllähän se perään lähti.

Mutta siis ei kovin hyvä harkka-aamu Awan kanssa. Kaikenlisäksi piti "neuvotella" autolla erinäisistä asioista, kun oltiin selvästi eri mieltä, että mennäänkö häkkiin vai eikö mennä. Mokoma Uppiniskainen Uhmis!

Fiukkis teki seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja kapulan noutoa hypyn kautta. No siinä missä Awaa ei oikein kiinnostanut, yritti Fiuku tehdä kaikkea kerralla. Mietin hetken, että josko niiden päät olisi kopauttanut yhteen, niin olisiko olotilat hieman tasoittuneet ;) ...

No, Fiuku nyt vain on niiin energy ja haluaa tehdä ihan kaikkea, käskettyä ja keksittyä. Pitää tehdä sille joku harkka-suunnitelma, niin saadaan hommaan jotain järkeä =) .

****

Iltapäivällä käytiin vielä Awan kanssa kokeilemassa seuraamista, kun jäi niin huono fiilis aamuisesta. Otettiin lyhyitä seuraamisia, seuraamiseen lähtemistä ja pysähdyksiä. Palkkaa joka välissä. Nyt näytti jo huomattavasti paremmalta. Pitää varmaan tehdä sille vielä useita tän tyyppisiä harkkoja, että seuraaminen olisi taas vähän kivampaa.

Harkattiin ihan lopuksi vielä suoraa seuraamista ilman kehuja. Nythän olen aika paljon jutellut Awalle seuraamisen aikana ja siitä pitäisi päästä eroon. Eli kääntää ajatus Awan päässä niinpäin, että niin kauan kun olen hiljaa, niin kaikki on hyvin. Tehtiin kolme pidempää seuraamispätkää, joka kerta kontakti hiipui suurinpiirtein samassa kohtaa, mutta palasi myös pian, jatkoin samanpituisen matkan verran ja palkkasin pysyneestä kontaktista.