Fiukkis pääsi taas mukaan tokotreeneihin, kun sillä on vähän akuutimpia ongelmia kuin Awalla ja koska Awa on täystyöllistetty nyt muutenkin, Fiukun edelleen lomaillessa agilitystä.

Ensin tehtiin seuraamista. Fiukun seuraamis-motivaatio on tosi hyvä ja hakeutuu paremmin oikeaan paikkaan. Täyskäännöksissä pakka levisi jonkun verran, kontakti pysyi kuitenkin, intoa tuntuu vain olevan niin, että tulee paljon turhia askelia ;) . Käännöksissä kävi vähän sama juttu ja hiottiinkin niitä sitten lisää.

Ohjeet mulle oli, että pitäisi vähän vähentää vauhtia ennen käännöstä ja vielä enemmän antaa vinkkiä kropalla Fiukulle, että käännös on tulossa. Oli ollut vähän hätäisiä käännöksiä - Fiukulla on vain nyt niin paljon energyä, että mä tuppaan vähän menemään siihen kiireeseen mukaan... Tehtiin namien ja hidastuksien kanssa käännöksiä lisää ja saatiinkin homma toimimaan.

Sitten testattiin pakki. Fiuku vähän tuppaa leviämään vasemmalle takapäästään, eli etupää pysyy suurinpiirtein oikealla paikalla, mutta takapää alkaa kääntymään vasemmalle. Jatketaan siis harkkaamisia seinän vieressä. Ja lisätään mutkitteluja - tästä tulee hauskaa ;) ...

Sitten vielä sivuttain siirtymiset. Tää olikin hyvä, että tuli kokeiltua valvovan silmän alla, koska mun kaksi askelta oli ihan eri asia kuin Annen kaksi askelta 8) . Eli siis olin jotenkin ajatellut asian hieman väärin ja sen seurauksena otin todellisuudessa neljä askelta, enkä kahta. Parhaimmillaan Fiuku tulee oikealle siirtymiset aika hyvin, mutta että malttaako juuri sillä hetkellä, niin se on eri asia. Eli nyt oli vähän taas jalkoja liikaa ;) . Vasemmalle siirtymisiä pitää harkata, Fiuku ei oikein lähde jalan mukaan, vaan tulee pieni törmäys liikkeelle lähtiessä.

Seuraavaksi kokeiltiin tunaria... Tässä me ollaan pidetty "pieni" luova tauko Fiukun kanssa, kun se oli jo hyvällä mallilla kesällä, kunnes alkoi mennä vauhdilla takapakkia. Sitten päätin, että oli hyvä pitää asiasta pieni tauko ja odottaa seuraavaa motivaatio-aaltoa. No nyt se sitten tuli, eli tunari-harkka alkaa taas.

Tänään meni vaihtelevasti. Joka toisen harkan Fiuku teki ihan hyvin ja joka toisella kerralla näytti tuovan kapulan arvalla. Fiuku kyllä teki nenällä töitä, mutta vähän oli ajatus hukassa. Mutta siis kaikenkaikkiaan meni paremmin kuin ajattelin, koska viimeisin ongelmahan oli juuri se, että kapuloiden ollessa näkyvillä, Fiuku into piukeena haki vain jonkun, koska noutaminenhan on NIIIN kivaa. Nyt Fiukkis kuitenkin yritti jotain muutakin. Testattiin myös namin käyttö, eli nami maahan ja kapulat namin taakse n. 30cm. Tarkoitus oli avata Fiukun nenä. Pitääpi kokeilla vielä uudestaan tätä, voipi olla ihan toimiva. Nyt saatiin ainakin Fiuku miettimään entistä kovemmin, että mitähän tässä olisi tarkoitus tehdä, eli suunta on ainakin oikea.

Sitten ohjattu nouto. Tätä ollaan harkattu tosi vähän. Periaatteessa Fiuku kyllä tietää oikean ja vasemman (taisin käyttää aiemmin suuntakäskyjä). Mutta koska mä oon aina mennyt noissa suunnissa itse sekaisin, niin en haluaisi sitoa käskysanoiksi suuntia. Eli tänään käytettiin vain käskyä "hae" ja käsimerkkiä. Fiuku oli siis merkin toisella puolella seisomassa ja minä toisella puolella. Anne vei kapulan ja minä lähetin. Fiuku ei ymmärtänyt ollenkaan, vaan lähti haahuilemaan. Otettiin uusiksi ja nyt Fiuku nosti mulle meidän välissä olleen merkin ;) ... No nouto mikä nouto, ei Fiukulta ainakaan jää tassu suuhun ongelmia ratkoessa =) . Saatiin me sitten kaksi ihan onnistunuttakin noutoa, että eiköhän se tästä.

Viimeisenä ruutu. Sama systeemi kuin viimeksi, eli vietiin lelu yhdessä ruutuun, mentiin merkille ja lähetin. Kaikki meni muuten hyvin, mutta annoin käsimerkin... *viheltelee* ... On aika tiukassa nuo agi-ohjaukset... Tehtiin uudestaan, ilman käsimerkkiä ;) , ja meni hyvin.

Olipa hyvä harkka tänään ja uusia ideoita ja ajatuksia tuli roppakaupalla. Nyt kun Fiukun kanssa ollaan saatu taas tokossa ns. pää auki, niin voipi alkaa pohtimaan Awan harkka-suunnitelmaa.