Joku joutui eilen tilapäiseen mielenhäiriöön *viheltelee* ja ilmoitti Awan tokorankingiin, eli epäviralliseen tokokokeeseen - koe on siis huomenna! Onneksi sen verran vielä leikkasi, että ollaan menossa alimpaan mahdolliseen luokkaan, eli ITUun.

Oli siis ihan pakko mennä tuonne sateeseen tahkoamaan tokoa. Aloitettiin paikkamakuulla. Kolme ensimmäistä jättöä onnistui kunnes käännyin Awaan päin, sitten en kerennyt kissaa sanoa, kun Awa ampaisi raketin lailla suoraan mun luo 8/ . Sitten tein kaikenlaisia versioita eri pituisista matkoista, lisäkäskyistä ja ajasta koostuen. Helpotetut versiot onnistui ihan hyvin.

Seuraaminen seuraavaksi. Vähän haahuilua, mutta Awa pysyi kuitenkin ihan hyvin suurinpiirtein oikealla paikalla. Oikealle ja vasemmalle käännökset on parantuneet, täyskäännös on edelleen vähän löysä.

Liikkeestä maahanmeno: Ei onnaa, Awa tarjoaa aina seisomista. Tää tuntuu olevan Awasta jotenkin tosi tylsää. Awa suorastaan pyörittelee silmiä ja huokailee, että onko ihan pakko... No otettiin taas luoketulo-muodossa, eli peruutin ja käskin Awan maahan äänellä ja käsimerkeillä, kun onnistui, heitin namin Awalle. Nyt alkoi taas homma maittamaan paremmin.

Luoksetulo tehtiin tynkänä, eli pelkkä jättö, hetken odotus ja paluu. Ekalla kerralla Awa ampaisi perään, mutta kaksi muuta onnistui hyvin.

Liikkeestä seisominen onnistui - yllättäen ;) . Harkattiin vielä lisäksi seisomista paikallaan, kun mä kiersin Awaa ympäri. Viimeksi kun tehtiin tätä, niin Awa liikkui etutassuilla mun mukana, mutta nyt vain ekalla kerralla yhden tassun verran, tokalla ja kolmannella vain pää liikkui.

Sitten otettiin vielä uudestaan paikkamakuu, joka onnistuikin nyt hyvin. Vaihdettiin vähän paikkaa ja tehtiin maaten sama ympärillä-pyörimis-harkka kuin seisten. Awa pysyi hyvin maassa.

Kokeiltiinpa sitten vielä kaukoja, vaikka ne ei ITUun kuulukaan. Awa on opetellut kaukojen alkeita ruokakuppia odotellessa, eli periaate on hallussa. Joten kokeilin ensin varminta liikettä istumisesta maahanmenoa n. 5 metrin päästä - onnistui. Sitten istuminen - pieni eteneminen ja epävarma nousu. Seisominen - eteni vähän, mutta varmempi kuin edellinen vaihto. Lyhensin matkaa ja otin saman uudestaan. Nyt oli kaikki vaihdot varmempia, eikä etenemistä tullut.

No näillä tiedoilla on huomenna mentävä koitokseen. Osin näyttää ihan lupaavalta ja osin täydeltä katastrofilta, mutta jostain se on aloitettava ;) ... 

Fiukun tunnarit: 3 hämyä ja oma. Kapulat oli ympyrän muodossa pitkähköllä nurtsilla. Eka nouto oli täydellinen, suoraan omalle ja siitä suoraan sivulle. Vaihdoin paikkaa ja myös kapuloiden järjestystä. Nyt meni pipariksi. Ekan kapulan toi väärin, samoin tokan. Sitten Fiukulla meni usko koko hommaan, kiersi pihaa ja ihmetteli. Aikansa pyörittyä löysi vihdoin omankin ja toi hyvin. Kolmas harkka oli yhdellä hämyllä ja omalla. Kapulat oli näkyvillä vierekkäin, n. 15cm päässä toisistaan. Fiuku haki suoraan oman, jei!

Päivän uinnit

Fiukkis kävi ensin pulahtamassa. Ui tasaisen varmasti ja keppi löytyy hyvin. Sitten oli Ryhmä-Rämän vuoro, eli Awa ja Xara =) . Nyt Awakin jopa jo ui, eikä vain loikkinut! Sen verran on vielä epävarmaa uinti, että keppi ei ihan joka kerta löytynyt ->jännitti pinnalla pysyminen niin hirveästi, ettei joutanut jäädä sitä haeskelemaan ellei ihan suoraan eteen osunut =) .