Meillä oli 20 esteen rata, puomi ja A kontakteista, muuten sitten aitoja ja putkia. Rata oli aika hauska pyöritys, herkullisia kohtia, joissa voisi kokeilla vähän tehdä erilailla kuin normaalisti -> mm. sylkkäri kepeille ja takaaleikkaus-valssi-yhdistelmä. Sitten oli vielä ne meille vaikeat jutut, eli sekä A:n että puomin alla oli putki 8) , Eltsuhan ei oikein niitä hahmota.

Alkusuora oli 3 aitaa, suoraan edessä oli vielä A ja putki tyrkyllä, kolmannelta aidalta kuitenkin kierrettäisiin oikealla olevan aidan taakse. Sitten suoraan edessä olevalle aidalle ja puomin alla olleeseen putkeen. Putkelta 90 astetta kepeille ja kolmen aidan mutka. Sitten puomille ja tiukasti vasemmalle aidalle, josta A:lle - putki oli tyrkyllä A:n ylösmenon vieressä. A:lta suoraan eteenpäin aidalle, josta taas oikealla olevan aidan taakse, suoraan eteenpäin aidalle ja A:n alla olleeseen putkeen. Loppusuorana oli 3 aitaa.

Jätin Ellin kahden aidan taakse ja valmistauduin vekkiin ennen kolmatta aitaa. Annoin Eltsulle luvan lähteä ja sitten menoksi. Vekki onnistui, mutta sitten nelos-aidan taaksekierto ei oikein mennyt niinkuin piti - Elli änkesi mun ja siivekkeen väliin aidan väärälle puolelle, siis änkesi ihan oikeasti, koska olin lähes kiinni siivekkeessä 8) ... Mutta siihen oli päästävä. No hellästi ;) ohjasin hieman polvella Ellin oikealle puolelle aitaa ja jatkettiin matkaa.

Suoraan edessä oleva aita meni hyvin ja sitten puomin alla olleeseen putkeen. Siis PUTkeen! Eikun putkeen! Eltsukka katseli mua silmät ymmyrkäisenä ja päätteli että ei se voi tarkoittaa muuta kuin puomille, eihän täällä ollut mitään muuta... Elli siis viipotti puomille. Otin Eltsun takaisin putken luo ja hetken hahmoteltiin asiaa, jonka jälkeen Ellillä syttyi lamppu ja meni putkeen, tosin edelleen hieman epäilevänä =) .

Otettiin vielä kolmos- ja nelos-aidan mutkaa uusiksi usealla eri tavalla, mutta päädyttiin melkolailla alkuperäiseen vaihtoehtoon, tosin sama käsi ohjasi koko mutkan eli siis vastainen käsi.

Jatkettiin matkaa ja nyt putkeenmenokin oli sujuvampi. Kepeillemeno sylkkärillä toimi moitteettomasti. Sitten mutka, johon meinasi tulla kiire keskimmäiselle aidalle ja rima tippui.

Puomi meni hyvin ja sen jälkeen vähän vekkiä, jotta linja A:lle olisi suorempi. Eltsu menikin suoraan A:lle hienosti. Sitten aita, jolla piti tehdä takari ja samalla saada Eltsu viereisen aidan taakse tehden itse valssia, hui! Mutka ihan vähän levähti, mutta nyt Elli pysyi hyvin aitojen toisella puolella. Sitten aidalle ja tiukka vasen putkeen. Mä taas unohdin Eltsun putken hahmottamisongelman kontaktiesteen alla ja ohjasin tosi huolimattomasti - Eltsu bongasi A:n ja yritti kompuroiden sinne... Kääk!

Kokeiltiin vielä uusiksi keppien jälkeinen mutka takarilla ja se toimikin paljon paremmin, kun vain muistin vähän odotella Elliä. Samoin A:n jälkeinen takari-valssi-yhdistelmä vaati vähän pilkunviilausta, eli taas mun kädet seilasi miten sattuu - kun vaihdoin yhden käden ohjaukseen, nyt koiranpuoleiseen, niin homma alkoi toimia. A:n alla olleeseen putkeen Eltsu meni hyvin, kun vain maltoin vähän odottaa.

Tehtiin koko rata vielä yhteenpötköön ja nyt saatiin aikaiseksi nolla, jeee! A:n ylösmenot oli kyllä aika hilkulla, mutta märästä tassunjäljestä näkyi, että oli osunut kuitenkin.