Jatkettiin Fiukun kanssa eilistä keppi-teemaa. Tehtiin yhdistettyä tunnari/jälkikeppiharkkaa ;) . Kävelylenkin ohessa vein oman kepin vieraiden sekaan ja annoin Fiukulle luvan etsiä. Keppi löytyi helposti. Toistettiin muutama kerta ja oikea keppi nousi molemmilla kerroilla.

Jatkettiin kävelylenkkiä ja saavuttiin isolle nurtsialueelle. Muistuttelin Fiukulle targetin käyttötarkoituksen, siihen siis piti koskettaa tassulla. No joo, 50% Fiuku toi targetin tohkana mulle ja 50% kosketti tassulla oikein. Vein kuitenkin ruutumerkit & targetin paikalleen ja mentiin sitten yhdessä Fiun kanssa muutaman metrin päähän ruudusta. Ensimmäinen ruutuun meno oli aika haahuilua, Fiukku meinasi tuoda mulle merkkejä ja puuhaili muutakin epämääräistä. Sitten löytyi targetti ja käskin samaan aikaan "seis". Fiuku pysähtyi niille sijoilleen ja heitin palkan. Toistettiin muutama kerta samalta matkalta ja ne meni jo vähän paremmin - ainakin ruutumerkit saivat olla rauhassa ;) .

Sitten jatkettiin vielä jälkikeppien kanssa. Eilen Fiuku ei ymmärtänyt ollenkaan, kun tiputin maahan useamman kepin, joita pyysin yksitellen hakemaan. Tuli mieleen, ettei se sotke sitä nyt tunnariin, kun silloinhan ei mennä kuin kerran hakemaan kapula, vaikka useita olisikin. Joten päätin kokeilla keppejä jäljen kanssa. Talloin siis lyhyen jäljen ilman nameja, jonka varrelle tiputin 3 keppiä. Lähetin Fiukun jäljelle. Fiukku lähti hyvin, heti nenällä, jee! Eka keppi nousi vaivatta, toi sen mulle ja sai ruhtinaallisen palkan. Lähetin Fiukun uudestaan, lähti taas hyvin, löysi toisen kepin ja toi mulle - taas palkka. Kolmaskin keppi löytyi samalla tavalla ja hurja palkka taas. Jätettiin taas homma hautumaan =) .

Kävin vaihtamassa harkkakaveria ja mentiin Awan kanssa samaiselle nurtsiaukealle. Nyt keskityttiin paikkamakuuseen ja seuraamisen käännöksiin & pysähtymiseen. Paikkamakuussa kokeilin uutta kikkaa - namipurkkia. Tätä testattiin muutaman kerran onnistuneesti aamulla, Fiuku oli apulaisena näyttämässä Awalle mallia, kuinka ollaan hienosti paikallaan =) .

Eli käskin Awan maahan ja laitoin namipurkin Awan eteen. Kävelin n. 20 metrin päähän. Awa oli jonkun verran rauhallisempi purkin kanssa. Noin puolen minuutin jälkeen palasin Awan luo ja vapautin purkille. Sitten kokeilin kahta purkkia, toinen Awan edessä ja toinen takana - ajatuksena, että purkin voisi jossakin vaiheessa vaihtaa taakse ja siitä häivyttää. Uusi jättö, tällä kertaa noin minuutin. Palasin Awan luo ja vapautin takapurkille. Sitten vielä yksi kerta, edelleen purkit molemmin puolin. Tällä kertaa Awa nousi kerran, mutta meni takaisin maahan käsimerkistä. Odotin vielä hetken ja palasin Awan luo. Purkki-homma tuntuu toimivalta, pitää yrittää harkata tätä vähän joka välissä, että saadaan homma toimimaan kunnolla =) .

Sitten seuraamista. Lyhyitä pätkiä ja paljon pysähdyksiä. Awa selvästi ymmärtää oman paikkansa sivulla, mutta ei aina jaksa olla niin tarkka. Pysähdyksissä peppu heilahtaa helposti ulos linjasta. Pitää etsiä jostakin seinä, jonka vieressä voitaisiin harkata.