Tänään oli aikamoinen putki-hässäkkä, kolme putken suuta vierekkäin ja samalla neliöllä vielä aita ja A. Alku oli vielä niinkin "kiva" ;) , kuin kolmen aidan suora ja siitä samalla vauhdilla pitäisi saada Elli keskimmäiseen putkensuuhun...

Kokeilin alkuun, että jätin Ellin kahden aidan taakse (Eltsu siis pysyi! Ja vielä useita kertoja!), ja etumatkan turvin ajatus oli valssata Ellin eteen ja kääntää siitä putkeen. No, käytännössä ohjaus oli vähän löysää ja muutenkin tuli vähän kilpajuoksun elkeitä - Elli ei taipunut mun valssiin mukaan, vaan arpoi selän takana A:n ja väärän putken välillä, sujahtaen sitten putkeen. Mikään yllätys ei ollut, että Eltsulle ei oikein sovi nää edessä tehdyt valssit, vaikka sen tekisikin oikea-aikaisesti, niin silti tulee aina fiilis, että on vain tiellä.

Suunnitelma B käyttöön, eli haltuunotto ennen kolmatta aitaa ja kääntö takaa. Tää toimi jo huomattavasti paremmin, vähän sujuvampikin se olisi saanut olla, mutta meni sentään oikein. Kokeiltiin vielä niinkin extreme-vaihtoehtoa, että jäin kokonaan putken taakse ja ohjasin Ellin sieltä. Mielenkiintoinen testi, pienen hiomisen jälkeen se onnistui useamman kerran =) .

Oikeastaan muualla radalla ei ollut suurempia ongelmia, vaikka hieman kulmikasta meno olikin. Loppuun kokeiltiin samaa putken takaa ohjaamista, kuin alussa, ja se oli tähänkin kohtaan ihan toimiva ratkaisu. Ensimmäisen version lopussa kokeilin takaaleikkausta toiseksi viimeiselle aidalle, kun on ollut vähän uskomus, että Elli ei niistä kääntyisi niin hyvin, mutta tää takari onnistui ainakin ihan hyvin.

Tokot ja tunarit

Awan perinteiset paikkamakuut, taas kolme harkkaa eri paikoissa. Ensimmäinen harkka: 30s./10m, toinen harkka: 1min 30s./5m, ja kolmas harkka: 5s./25m. Kaikki meni hyvin. Pitää muistaa harkata välillä myös istumista ja alkaa pohtimaan palkkakipon häivyttämistä.

Käännöksiä tehtiin taas, nyt pienillä askelilla. Ihan vähän Awa ohjautui välillä sivuun, mutta kuitenkin tää on parempi kuin ne isot askeleet. Sitten otettiin paikka-seisomista, Awa siis oli seisomassa ja mä kiertelin ympärillä, eka oli vähän levoton, mutta sitten malttoi hyvin. Luoksetuloa seuraavaksi, ensimmäinen normaalisti - Awa odotti hienosti ja tuli hyvin sivulle, toinen harkka oli vain paikka-istuminen, kävelin pois ja palasin palkkaamaan.

Fiukun tunarit... Kaksi ekaa harkkaa, kolmella hämyllä ja omalla, meni loistavasti - Fiuku meni ravilla kapuloille ja toi suoraan oman. Ensin oma oli vasemmalla ja toisella kerralla toinen vasemmalta. Nää harkat oli nurtsilla, mutta kapulat näkyivät kuitenkin hyvin.

Sitten kokeilin vielä laatoituksen päällä. Edelleen Fiuku lähti rauhallisesti, mutta nyt ei hajuakaan, kirjaimellisesti, mikä on oma! No, jos jotain hyvää, niin ei sentään ryysinyt kapuloille sata lasissa, mutta ei kyllä käyttänyt nenääkään sitten yhtään. Huoh. Ihan hitusen pääsi turhautuminen nostamaan päätä - mikä kumma on, kun ollaan muualla kuin nurtsilla, niin Fiuku ei muka yhtään enää tiedä, mistä on kyse...

Tehtiin sitten ihan yltiöhelppo harkka laatoituksella, eli yksi hämy ja oma, peräkkäin, niin että oma oli ensin. Fiuku toi oman, jei! Täytyy nyt vähän pohtia, mitä tän kanssa tekisi, vai pitääkö meidän vain etsiä kisoja, mitkä on nurmikentällä - ehe ehe...