Ellu Tellu Tipunen murtautui ulos kiltin tytön roolistaan. Eltsu oli siis vihdoin ;) oma itsensä ja niin me päädyttiin suorastaan tehtailemaan vääriä ratoja. Rata oli vähän hankala, mutta kuitenkin suoritettavissa.

No mutta, joka tapauksessa edelleen pistän virheet omaan piikkiin, koska Elli pitäisi kääntää mutkaan jo ennen mutkaa, ja radan ahtauden takia en sitä (muka) saanut useassa kohdassa tehtyä. Siksi ´muka´, koska vaikka vekkiä ei mahtuisi kunnolla tekemään, niin silti pitäisi yrittää - ja ennenkaikkea malttaa tehdä ne. 

Alun 2 estettä (aita ja rengas) meni hyvin, sitten oltiin aita-neliön keskellä, josta piti mennä suoraan läpi ja kääntyä tiukasti vasemmalle, hypäten neliön vasen hyppy takaisin neliön keskelle, siitä taas suoraan läpi neliöstä ja putkeen. Ensimmäinen läpijuoksu onnistui, mutta en saanut vekkiä tehtyä, koska meni pupu pöksyyn ;) . Ajattelin, että siinä tapauksessa Elli olisi varmasti hypännyt oikealla olevan hypyn, mutta olisi silti pitänyt yrittää. Nimittäin laivat ei todellakaan seilaa tuurilla, eli Elli jatkoi vekittömällä ohjauksella samaa linjaa vielä yhden hypyn verran neliön ulkopuolellakin. Eikun alusta.

Vaihdoin mutkaan vastaisen käden ohjauksen ja Elli ohjautuikin jo paremmin kaarteeseen, mutta kaarto oli edelleen luvattoman pitkä. Sitten uudestaan neliöstä läpi ja putkeen. Hypyn kautta kepeille, jotka oli 90:n asteen kulmassa. Kepit meni hyvin, vaikka hieman tulikin Elliltä noottia, etten kertonut tarpeeksi selvästi että mihin ja mitä.

Matka jatkui putkeen ja hypylle, joka piti kiertää takaa. Vaikea selittää, joten antaa selittämisen olla =) . Ohjaus onnistui yllättävän hyvin, oli aika pitkä veto, mutta Elli malttoi hyvin pysyä vedossa. Sitten pitkä suora, jossa oli aita, pituus ja pussi. Ne meni loistavasti ja U-käännöksellä pussista suoraan putkeen. Edelleen aika suoraa menoa, muurille ja taas putkeen. Mutta sitten olikin aikamoinen käkkyrä edessä.

Oltiin siis taas siinä alun neliössä, nyt piti hypätä aita neliön keskelle ja tulla heti samantien oikealta puolelta ulos neliöstä, hypätä oikealla oleva aita takaisin neliön keskelle ja taas seuraava aita oikealla ulos. Ihan ok siis muuten, mutta tässä vaiheessa olisi putki suoraan linjalla, minne ei siis pitänyt mennä. Tai ei olisi pitänyt mennä ;) . Me siis käväistiin siellä oikein urakalla.

Monen eri version jälkeen päädyttiin siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon, että mennään takaaleikkauksilla, mutta piti vain malttaa vetää Elli putki-linjalta kunnolla pois ja vasta sitten jatkaa matkaa. Nättiä se ei ollut, mutta eipä tullut väärää rataakaan.

Kaikenkaikkiaan siis aika sekalaista menoa, mutta hyvä, että Elli oli vihdoin normaali oma itsensä. Nyt pystyisi alkamaan kunnolla hommiin, jos se siltä alkaa näyttää, että Elli mut kelpuuttaa kartturiksi. Se jää nähtäväksi.

Awa pääsi agittamaan kahdella aidalla. Tehtiin kaikenlaisia pyörityksiä: takaa-kiertoja, lähettämistä, paikalla pysymistä, sylikääntöjä jne. Awa oli hyvin kuulolla ja kun ohjaus oli selkeää niin teki juuri niinkuin pitikin. Ilma oli aika kuuma, tehtiin siis lyhyt ja ytimekäs harkka.