Ihan ensin on pakko hehkuttaa -> Fiuku pääsi tänään ensimmäistä kertaa kuukausiin juoksemaan toisen koiran kanssa vapaana!! Tellu The Terapiakoira tuli hätiin, kun meinattiin, että Awa voisi olla vähän turhan raju Testikoirana. Ellu Tellu Tipunen tiesi mitä siltä odotettiin ja juoksuttikin Fiukua nurmikentällä todella silkkihansikkain: pitkiä suoria ja laajoja mutkia, eikä yhtään aussiemaista taklaamista! Fiukulle ei tullut juoksentelusta ensimmäistäkään oiretta!! Ou jee!!

Sitten päivän harkkaamisiin =) . Otettiin "lämppärinä" Awan kanssa tokoa. Seuraamispätkä eleettömästi ja pysähdys, jolloin otin remmin pois. Jatkettiin siitä kisamaista seuraamista ja kun kontakti oli säilynyt hyvin, niin palkkasin kissanruoalla. Tuntui toimivalta :) . 

Hyppyä kokeiltiin myös, ensin se meidän normaalikorkeus - Awa teki useita suorituksia täysin oikein. Palkkasin vuoroin pelkästä hypystä ja vuoroin seisomaan jäämisestä. Sitten laitoin sen yhden laudan lisää, niin että hyppy oli eilen käytetyn korkuinen. Kun käskin "hyppy", niin ei tapahtunut mitään muuta kuin että Awa käänsi päänsä hypystä muhun ja katsoi, että "Jaa mitä? Mistä?". No kieltämättä hyppy tällä korkeudella näytti enemmän seinältä, kuin hypyltä ;) ... Mutta siis oikeasti - yksi lauta lisää?! Ymmärtäisin, jos kyse olisi Fiukusta, joka hyppää muutenkin matalasti, mutta kyseessä nyt kuitenkin oli Awa, joka loikkii paikaltaankin kevyesti metrisiä hyppyjä?! Otettiin siis useita toistoja ihan vain pelkkää hyppyä isolla palkalla. Tätä tarvii treenata lisää.

Sitten itse agi, Kaisalla oli mietittynä rata, jossa oli kontaktiesteet tyrkyllä. Jei, juuri sitä mitä me tarvittiinkin =) . Awalla on takana juoksutauko ja mä en tajua mitä olen ajatellut, kun olen ilmoittanut tämän viikon lauantaille Awan agikisoihin 8) ...

Ensimmäinen harkka

Radalla oli 18 estettä, joista puomi mentiin kertaalleen ja A kaksi kertaa. Alussa neljän esteen jälkeen oli ensimmäinen kontakti-ansa eli puomi ja heti viidennen esteen jälkeen oli A-ansa.

Awa oli ensin. Awa oli tosi hyvin kuulolla ja pelasti joitakin kohtia, kun ohjaus oli mitä sattui. Puomi-ansa ohitettiin sujuvasti pienen vedon avulla, A-ansa mentiin ohi huomaamatta, kun kerkesin ohjaamaan eteen. Puomille mennessä mun oma liike vei Awan melkein ohi, mutta Awa korjasi hienosti. Lopussa A:n jälkeinen putkeen vienti oli aika huolimaton ja Awa juoksi putken ohi.

Pidettiin pieni neuvottelu Kaisan kanssa tässä välissä ja heti lensi ilmoille kysymys, että eikö kontaktille menon voisi tehdä toisin - hyvä kysymys =) , eikun kokeilemaan. Nyt siis olen palkannut vastaisella kädellä ylösmenolla ja samalla kääntymällä Awaan päin ennen kontaktia ottanut Awalta vauhtia pois. Käytännössähän nyt kävi niin, että oma liike takaperin juostessa vei Awan melkein koko esteen ohi.

Otettiin siis loppupätkä uusiksi, eli puomille meno niin että palkkasin koiranpuoleisesta kädestä ja lopun putkeen vienti tarkemmin. Nyt homma toimi, puomille mentiin suoraan, Awa reagoi loistavasti, vaikka olin itse menosuuntaan päin, ja putkeen vientikin onnistui, jei!

Sitten Elli. Eltsu oli alusta asti kuulolla tosi hyvin. Kokeilin myös Ellille puomin kontaktilla koiranpuoleista kättä ja se toimi! Loistavaa, näin päin olisikin itselle paaaljon helpompaa =) . Ei jääty jankkaamaan rataa, kun se meni kerrasta ihan hyvin.

Toinen harkka

Awa taas aloitti. Lähinnä nyt testasin ylösmenokontakteilla koiranpuoleista kättä ja tuntui toimivan edelleen =) . Loppusuoralla oli vielä meidän kiusana ansa, mitä en ollut huomioinut ollenkaan, eli A tyrkyllä kesken "suoran"... Awa siis pinkaisi A:n suuntaan jo kovaa kyytiä, kun sain karjaistua ja mitä Pupunen tekee --- tulee mun luo!! Ei mene A:lle, vaikka se oli metrin päässä!?! VAUUU!!! Herttinen sentään!! Hurrja palkka ja samalla pieni oivallus, että kappas, se A on tosiaan ihan linjalla.... Otettiin loppu uudestaan vähän enemmän ohjaten ja nyt onnistui =) .

Sitten taas Elli. 2/3 osaa meni ihan ok, vähän isoa kaartoa, mutta kuitenkin ihan virheittä, kunnes mitä mä teen?! Unohdan edelleen sen A:n siinä tyrkyllä kesken loppusuoran ja Elli paukkaa sinne täyttä vauhtia! Kääk! Taas karjaisu ja Elli kiltisti kääntyy kesken nousun ja tulee mun luo, VAU, siis edistystä tässäkin ;) .

Kokeiltiin vielä yhtä mutkaa useammalla eri tyylillä. Pienellä vekillä hommassa ei oikein ollut mitään järkeä. Sitten kokeiltiin ilman vekkiä, no Ellin mutkat oli aika pitkiä, mutta kerkesin mutkan jälkeiselle A:lle hyvin, jolloin otti kontaktin paremmin. Kokeiltiin vielä oikein iisolla vekillä ja nyt Ellin meno näytti ja tuntui kaikkein parhaimmalta (kuten arvelinkin -> Elli The Juna), mutta en kerennyt lähellekään kontaktia, jolloin se oli taas vähän turhan huoleton. Valkkaa siitä sitten ;) ...