Olipas Hollolassa mielenkiintoinen uusi tapa rataantutustumisessa. Molemmat kuviot oli rakennettu valmiiksi vierekkäisille radoille ja rataan sai vapaasti tutustua kun siellä ei ollut kisat menossa. Juttu ei meinannut mennä jakeluun, mutta kun se uudestaan ja uudestaan kuulutettiin, niin pakko se oli uskoa. Aika hauska systeemi, toivottavasti yleistyy (hyvästi ahtaus ;) ).

Tuomarina oli molemmilla radoilla Pertti Siimes. Agirata oli ensin. Pitkästä aikaa Awa pääsi ennnen Fiukua radalle. Rata oli aika haastava meille, eli siis aika mutkainen. Alku lähti hyvin, sitten viitos-hypylle osoitin ihan snadisti ohi esteen ja niinpä Awa kiersi sen, videolla tää näkyy tosi hyvin. 

Sitten sössin loistavasti haetut kepit. En ollut huomioinut, että kepit olivat tyystin erilaiset kuin meidän omat (paksummat ja väli lyhyempi) ja että Awa ehkä tarvitsisi hieman tukea niillä. Menin siis itse normaalisti -> keskellä keppejä Awa ohitti yhden keppivälin. Otettiin alusta, jolloin Awa teki loikan suoraan mua päin kaksi kertaa, lähetin kepeille uudestaan, Awa meni toiseen väliin ja sijaistoiminto päälle, eli kävi haistelemassa numeromerkkiä... Sitten taas uudestaan ja nyt mentiin molemmat niinkuin olisi pitänyt mennä heti alussa. A:n ylösmeno oli ruma, siinä ja siinä osuiko. Muuten meni hyvin. Puomin molemmat päät oli loistavat ja oudon näköinen rengaskin oli piisofkeik.

Puomia suorittaessa yllätyin, kun tuomari liikkui edelleen meidän mukana tarkistaen kontakteihin osumiset, luulin, että meidät oli jo hyllytetty... Kisan jälkeen arvailin virheiden määrää ja päädyin 30vp (kielto aidalla ja kepeillä, kosketus x2, kielto kepeillä, A:n ylösmeno, samaan hengenvetoon ajattelin, että 3xkieltohan on hyl...). Tulosten tultua selvisi, että virhepisteitä oli vain 20! Video todistaa seuraavat virheet: kielto aidalla, vitonen kepeillä (tietty), kosketus (kiva tuomari, laski kosketukset yhdeksi) ja kielto kepeiltä. Jipii, siis Awa kuitenkin osui A:lle, vaikka se näyttikin ihan muulta.

Awan menoon olen tyytyväinen, 2 virheistä oli omia ohjausmokia ja 2 muuta oli mokien korjailuista johtuneita. Viitos-esteellä tein täysin saman virheen kuin viime viikonlopun kisoissa, takaaleikkauksen ajoitus oli pielessä, molemmissa tapauksissa se olisi pitänyt tehdä vähän aikaisemmin.

Fiukkis kisasi hyppyradalla. Rata oli kiva, suorahko. Fiukkis oli hyvin kuulolla. Olin harjoitellut radan niin, että en vedätä missään, että vien kaikki hypyt niin pitkälle kuin mahdollista, eikä yhtään tiukasti otettua mutkaa. Alku näytti lupaavalta, puolessa välissä Fiukun meno herpaantui - 3 rimaa tippui, ja loppu meni taas hyvin.

No, nyt voi vain todeta, että onneksi oli viimeiset maksetut kisat, nyt vetäydytään hyvillä mielin harkkaamaan.

Hollola11508.jpg
Hollola 11.5.08