Ellin kanssa oli kaksi starttia, molemmat agiratoja. Radalla A oli tuomarina Johanna Nyberg ja radalla B tuomariharjoittelija Heidi Viitaniemi.

Rata A

Rata oli aikamoinen syherö, ansoja oli enemmän kuin tarpeeksi. Alku oli heti hankala, koska kakkosaidalle oli niin mahdottoman pitkä matka, sitten taas vastaavasti kolmantena olevalle esteelle, kepeille, oli hirmu lyhyt matka. Kepeiltä palattiin takaisinpäin A:lle - A:n alla oli putki, jonka toinen pää oli ylösmenon vieressä ja toinen pää pitkänä suoraan juoksulinjalla.

A:lta matka jatkui edessä olevalle aidalle ja kääntö oikealle muurille, jonka takana oli kaksi aitaa tyrkyllä, oikea aita oli kuitenkin viistosti oikealla - tältä aidalta oltiin jo kertaalleen menty kepeille, mutta kappas, nyt piti mennä A:n alla olleeseen putkeen. Sitten oli ihan mukava pätkä rengas, putki, aita, pituus, aita ja puomi. Puomilta oikealle muurille ja taas sille samalle aidalle, mikä oltiin jo menty kaksi kertaa (hieman oli pää pyörällä..). Sitten jatkettiinkin ihan toiseen suuntaan, eli takaisinpäin, muurin vieressä olleelle aidalle ja loppu "suora".

Eltsu oli tosi poissaoleva ennen omaa vuoroa, ihmetteli lähinnä, että miten hänet on hyljätty täysin ventovieraan ihmisen kanssa keskelle vierasta ympäristöä 8) ... Käytiin sitten vähän morjenstamassa Missu-mamia, niin pahin stressi hellitti :).

Sitten vain lähtöön. Eltsu lähti kuin tykinsuusta ja tuli vähän kiire kakkoselle, mutta Elli kääntyi kuitenkin ihan hyvin. Sitten jännittävä takari kepeillä -- ooo, onnistui hyvin =) . A:n ylösmeno oli ruma, mutta ei virhettä. A:n jälkeinen mutka oli ok, vähän neuvoteltiin A:n alla olleeseen putkeen menoa, mutta Eltsu ymmärsi sitten kuitenkin lopulta, mitä tarkoitin :) .

Rengas, putki, aita ja pituus meni hyvin. Seuraavana ollut aita hypättiin ohjaajaan päin, ja Eltsu tulikin melkein syliin - hetken luulin, että nyt tulee kosketuksesta 5. Mulla meni vähän pasmat sekaisin, kun yritin vain pysyä Ellin tieltä poissa ja puomille ohjaus meni vähän niin ja näin - Eltsu meni aika vinosti puomille ja pomppasi samalla kontaktin yli.

Puomilta jatkettiin muurille, jonka jälkeen taas takari. Takari onnistui, mutta haltuunotto sen jälkeen vähän levähti ja Eltsu meinasi rynniä väärälle aidalle, sain kuitenkin pienen äänen korottamisen jälkeen Ellin kääntymään oikeaan suuntaan ja loppu meni hyvin.

Tulos oli 5, aika 38,32, eli -10,68, sijoitus 2. jei!

E1_MVI_1748.jpg 

Rata B

Radan vaikein osuus tulisi olemaan kontaktit ja keppien jälkeiseltä muurilta oikeaan putkenpäähän meno. Radalla oli kaikki kontaktit ja ne oli aseteltu niin, että vauhdista ei ollut puutetta. Muuri taas oli niin, että teki vekin tai ei, niin väärä putkenpää oli aika hyvin tyrkyllä.

Nyt Eltsu oli vähän paremmin mukana vuoroa odotellessa :) . Elli pysyi lähdössä loistavasti, en ole näin kauas sitä jättänytkään vielä koskaan kisatilanteessa, jei! Ennen puomia yritin kovasti saada vauhtia pois, mutta en sitten onnistunut siinä tarpeeksi, koska Elli pomppasi taaaaas ylösmenokontaktin yli! Kääk!!

Rata meni keinulle asti ihan suhteellisen hyvin: muuri-putki-hässäkkä meni nappiin, A:lle ja keinulle sain vauhdin pois ja Elli osui kontakteille hyvin. Keinulta Eltsu karkasi, mutta sain vielä painettua oikealle aidalle.

Sitten en ihan ole kartalla, mitä tapahtui ;) ... Elli oli musta tosi kaukana, tuntui kuitenkin olevan kuullolla ja sain ohjattua oikealle aidalle. Sitten mun piti kiepsauttaa Eltsu mun puolelta aitaa viimeiselle aidalle, mutta Elli kääntyikin musta poispäin ja näytti olevan ihan oikealle aidalle menossa, niinpä sain suoristettua itseni ja päästiin ihan oikein maaliin. Tää kahden viimeisen aidan pätkä tuntui itsestä, kuin olisi katsonut hidastettua leffaa - kuulin suorastaan, kuinka mun käskytkin venyi silleen hiii-taaa-iiik-siiii, tiiätte mitä tarkoitan ;) ?

Aikamoisella onnenkantamoisella päästiin siis loppuun asti ja tuloksena oli 5, ajalla 40,71 eli -11,29, sija oli 4.

E2_MVI_1750.jpg