Itseasiassa kaksikin ongelmaa on nyt selvitetty =D .

Aloitetaan kolmesta A:sta = Awa, agi ja A. Käytiin siis tänään Niinan, Jasmin ja Wendyn kanssa agissa. Awan pääpaino oli edelleen kontakteissa. Lauantaina sain vinkin Awan isukin [Rockyn] isännältä [Jarilta] miten oli omiaan kouluttanut ylösmenolle. Eli vanha kunnon remmiohjaus oli vinkki. Ideana oli, että hidastaisi Awan menoa ennen A:ta ja sitten kontaktilla päästäisi menemään. Awan pitäisi siis oppia juoksemaan A:lle alhaalta asti, ei pompulla. No mä fiksasin sitä ajatusta silleen, että se on itselle helpompi, eli hihna on Awalla vain kontaktille osumiseen asti ja sitten hihnan toisesta päästä päästetään irti, jolloin se solahtaa valjaista pois ja Awa pääsee etenemään itsenäisesti lopun.

Niina oli urheasti apuohjaajana ja mä keskityin kehumiseen ja alasmenoon. Homma tuntui toimivan loistavasti. Sitten vielä pohdittiin käskytystä, tarviiko sitä ja jos tarvii niin mikä olisi hyvä. Kokeiltiinkin muutamaa, mutta päädyttiin sitten kuitenkin siihen, että erillistä käskytystä ei käytetä. Eli siis koko A pitäisi suorittaa vain sillä yhdellä käskyllä, joka antaa luvan mennä A:lle, eli "AA".

Kokeiltiin puomilla samaa metodia, mutta se ei toiminut. Awa punki valjaita vasten niin kauan kuin tunsi vedon ja sitten vedon loputtua ei tietenkään ollut tasapainossa, vaan heilahteli miten sattui. Sitten kokeiltiin Awan ohjaamista kädellä ylösmenolle ja kontaktille pysäyttämistä, mutta sekään ei ollut hyvä. Awan ilme oli aika kurja, se ei tykännyt tästä ajatuksesta ollenkaan. Eli päädyttiin siihen, että vedän sen kontaktin yli samalla tavalla kuin alasmenossa. Tarkoitus olisi että Awa ravaisi molemmissa päissä.

Päivän toinen probleeman selvitys oli Fiukun metallinouto. Kokeilin ensimmäistä kertaa hallilla ihan liikkeenomaista suoritusta ja kas kummaa, Fiukku haki kapulan ilman mitään ongelmia. Vieläpä useamman kerran ja jopa toi ihan sivulle asti!! Harkattiin myös muutama kerta puukapulan noutoa hypyn kera. Aluksi Fiu ei meinannut muistaa, että hyppy pitää hypätä molempiin suuntiin, mutta pienen avun kanssa suoritti harkan hyvin.

Awa teki tokoa myös hetken. Hyppyä kokeiltiin ensimmäistä kertaa sitten viime kesän. Awa lähtee hypylle reippaasti ja pysähtyy seisomaan käskystä. Vähän tulee pientä liikkumista seisomisessa, mutta ei mitään vakavaa. Sitten tehtiin seuraamista, maahanmenoa ja luoksetuloa. Kaikissa on pientä harkkaamista vielä. Sivulletulo ei ole täysin varma vielä ja seuraamisessa pienikin häiriö saa Awan haaveelliseksi. Puukapulan hakua kokeilin viimeiseksi. Viimeksi ollaan tehty tätäkin kesällä, eikä silloin sujunut mitenkään kehuttavasti. No nyt Awa lähti kapulalle hyvin ja toi sen mulle (!). Vähän tuli ilohyppyjä sinne tänne, mutta en piitannut niistä, tärkeintä oli, että kapula oli Awalla ja suunta oli mun luo. 3 onnistunutta hakua ilman perusasentoja sai riittää.