Hertzyyggeli sentään!! Eltsu nousi kolmos-luokkaan!!!

Yritän tässä nyt vähän tasaantua, että saan kirjoitettuakin jotain ;) ... *hengittää syvään*... Oli siis kaksi agistarttia, ekassa tuomarina Johanna Wütrich ja... eh... tokan tuomarin nimeä en enää muista... Kisat oli samalla tuomarikandidaattien loppukoe.

Eka rata

MVI_1753.jpg

Kokeillaanpa näin päin välillä ;) . Eli video ensin ja selitykset sitten. Rata oli ihan ok, paikoin vähän ahdas. Vaikeimmat paikat päättää miten ohjata, oli kolmos- & nelosaita ja putki-aita-kepit. Muuten sitten kontaktit oli aikamoinen murheenkryyni.

Mietin sylkkäriä tai valssia kolmos- ja nelosaidalle. Sylkkärillä olisin ollut Eltsun tieltä pois, mutta A:lle ehtiminen oli sitten toinen juttu. Valssilla olisin tiellä, mutta kerkeäisin A:lle. Valitsin jälkimmäisen, koska luotin Eltsun elastisuuteen ;) .

Putki-aita-kepit-kohdan vaihtikset: valssi aidan ja keppien välissä / vekki ennen aitaa ja takari kepeillä / vekki ennen aitaa ja valssi keppien jälkeen. Ekan vaihtiksen hylkäsin melko pian, syynä, että todennäköisesti myöhästyisin kuitenkin ja olisin Ellin linjalla, jolloin törmättäisiin. Arvoin vielä juuri ennen radalle lähtöä ohjaustapaa... Päätin kuitenkin yrittää takaria, koska Eltsin edessä pyörimiset nyt ei vain jotenkin sovi meille.

Sitten vain radalle. Myöhästyin heti ekasta kurvista ja Eltsi meinasi mennä kolmoselta ohi, saatiin pelastettua, mutta rima tippui. A:lle en saanut yhtään vauhtia pois, vaikka kerkesin ihan hyvin - Ellillä oli meno päällä, eikä reagoinut halutusti. Otti kontaktin, mutta pysähtymisestä, tai edes kuulosta ei ollut tietoakaan. Alasmeno oli ok, mutta taas pysähdys unohtui tyystin.

Sitten meni pätkä hyvin keinulle asti. Myöhästyin keinulta lähdöstä ja Elli kiersi seuraavan aidan. Jatkettiin matkaa, koska oli jo ainakin se yksi virhe alla. Sitten putkeen, vekki, aidalle ja kepeille -- aargh... Oma ohjaus oli sekaisin aiemmista improvisaatioista johtuen ja Elli juoksi ohi kepeistä. Otettiin uudestaan.

Kepit, pituus ja putki oli ok. Piti ottaa haltuun ennen seuraavaa aitaa, mutta se jotenkin venähti ja kaarros oli sen mukainen. Sitten putkeen ja puomille. Kerkesin hyvin vastaanottamaan puomille. Seisoin tahallani osin puomin edessä - mutta mitä Eltsukka tekee?! Kiertää mut, viis veisaa mun ohjausyritelmästä ja askelta kunnolla pidentäen menee kirkkaasti kontaktista yli! Ääh!

Alasmeno sentään on jotenkuten hallussa, vaikka varastaakin lähdön, rynnii omin lupineen renkaalle, päättäväisesti myös aidalle ja suoraan remmi-ämpärille. Huoh. Viimeisen aidan käskytin näön vuoksi ;) , että menisi nyt edes luvalla, vaikka sinne se olisi mennyt, vaikka olisin tehnyt mitä. Tuloksena siis hyl.

Toka rata

MVI_1754.jpg

Siinä se on! Nolla ja voitto!! Wuhuu!!!

Rata oli siis aika suorahko, kepeillemeno oli meille vähän haastava kulma ja ne kontaktit... Edellisen radan jälkeinen fiilis oli aika apea, Elli ei siis korvaansa lotkauttanut kontakteilla.

No, sitten suunnitelmaan. Oli tarkoitus tehdä vekki ennen okseria, jotta linja olisi ollut vähän suorempi kepeille ja samalla ei niin suora A:lle. Sitten pussin jälkeen oli kaksi vaihtista: jos kerkeäisin, niin tekisin vekin ennen aitaa, jolloin putken oikea pää olisi suoraan edessä, tai sitten jos en kerkeäisi, eli kun Eltsu kuitenkin karkaisi keinulta, ja rynnisi pussiin ja itse olisin vasta tulossa keinun kohdalla, niin vekki olisi kaunis muisto vain. Eli hätävara-suunnitelmana oli vastaisen käden ohjaus aidalle ja putkeen.

Kontakteja päätin olla miettimättä sen enempää, koska edellisen radan perusteella muu rata kärsii liikaa, jos yrittämällä yritän saada Eltsua osumaan niihin. Eli käytännössä lähettäisin ja karjumalla yrittäisin saada Eltsun vauhtia pois ;) - great, just great...

Ja sitten radalle. Aidat ok, sitten se pahuksen puomi... Sain Eltsun huomion 8) ennen puomia, Eltsu jopa meinasi mennä ohi koko esteestä, mutta viimetipassa sain suustani oikean käskyn ja Elli jopa pysähtyi kontaktille oikein!! Päästin kyllä samantien menemään, ettei vain keksisi mitään ja sitten alastulo.. No osui Eltsukka siihen, vaikka ei pysähtynyt.

Muuri, pituus ja aita oli ok. Sitten jäi suunniteltu vekki tekemättä ja tulos näkyy videolla 8/ . Elsti bongaa A:n, saan kuitenkin öh.. kiljaistua Ellin pois linjalta. Eltsillä alkoi alahuuli väpättää ja lähti etsimään mammaa ;) ... Päätti sitten kuitenkin, että on jo iso likka ja pärjää kyllä - tuli takaisin mun luo =) . Meikäläisen fiilikset meni aika laidasta laitaan ton muutaman sekunnin aikana ;) ... Huh.

Koska arvelin saaneemme jo liudan virheitä, otin aikamoisen riskin kepeillemenossa - sain yllättäen Eltsin oikeaan väliin suorilta, jei! Rengas, aita, keinu ja pussi oli ok, mutta kävi niinkuin epäilin ja olin jäljessä, eli vastainen käsi käyttöön. Pussista ulos tullessa näin selvästi, että Eltsu oli jo nähnyt putken väärän pään, mutta sain kuin sainkin lumouksen rikki =) .

Mentiin siis putkeen oikein ja parin aidan kautta A:lle. Taas karjunta kehiin ja Elli osui kontaktille, taas karjuttiin ja Elli jopa jäi alastulo-kontaktille, jeee!! Lopun putki ja aita meni hyvin.

Huh, siis aikamoinen hässäkkä päällä koko radan ajan ;) . Kuulin kuinka kuuluttaja sanoi, että tässä vaiheessa menimme ykkösiksi ja tiesin, että yksi oli saanut nollan ennen meitä. No siinä oli oltava virhe, meillähän oli se kaamea kierroskin siellä keskellä...

Tulos kuitenkin varmistui pian nollaksi ja hetken päästä voitoksi! Herttinen! Aika oli 41,00, eli -7,00.