Rata näytti kutakuinkin tuolta. Alkua mietin pitkään, mutta päätin kokeilla ns. tutuinta tapaa, eli lähettämällä Fiuku kolmosen taakse samalla tehden itse valssia. Tiukasti haltuun heti kolmosen jälkeen ja pyöräytys nelkulle ja jatkaen pyörimistä samaan suuntaan aitojen välistä ja putkeen. Odotellessa totesin, että olikohan toi vaihtis nyt sittenkään kaikista järkevin... Mutta päätin kokeilla. Homma toimi ihan siedettävästi, vaikka olikin aika tökkivä.

Kokeiltiin siihen sitten sellaista, että pyörähdettäisiin nelkku toiselta puolelta. A oli aika ikävästi tyrkyllä takana, mutta muuten oma ja koiran linja oli oikeastaan parempi. No eka testi meni päin sitä itseään, koska joku Tonttu Torvinen laski taas riman päällä kätensä muka kääntääkseen Fiukua!!! Enkö mä oppinut mitään viime lauantain kisa-mokasta, enkö?!?! No, uudestaan ja nyt muistin olla liikuttamatta - ainakaan alaspäin - käsiä ja saatiin rimat pysymään ylhäällä. Kakkos-vaihtis ohjauksen suhteen toimi kyllä paremmin kuin ykkönen.

Sitten jumituttiin nroille 16-18. Mä en kerennyt kissaa sanoa, kun Fiuku oli nron 17 jälkeen syöksynyt vitos-putkeen. Ääh... Kokeiltiin siihen ensin niin, että lähettäisin Fiukun nrolle 17 ja kääntäisin koiranpuoleisella kädellä nrolle 18, ja kun Fiuku olisi hypännyt sen, niin tekisin takarin nrolle 18 ja oltaisiinkin menossa jo kepeille. No tästä ei tullut kuin sanomista Cool...

Sitten kokeiltiin vastaista kättä ja jäämistä kokonaan aitojen kuvasta katsottuna oikealle puolelle. Eka versio meni taas ohjeiden-sisäistämis-vaikeuksien takia pipariksi. Siis Santtu-koutsihan juuri käski olla liikkumatta keinun jälkeen - ainoastaan kädellä oli lupa liikkua ja mitä mä teen? Lähden rynnimään Fiukun mukana Cool... Tiukkasanaisen palautteen Silmänisku jälkeen alkoi viesti mennä jakeluun ja pystyin olemaan liikkumatta. Ja homma alkoi toimia.

Mä jotenkin aattelin, että jos en liiku yhtään, niin Fiukukaan ei liiku. Mutta siis sehän on aina parempi vaihtis, kuin se että lähdetään kilpaa rynnimään eteenpäin. Jos siis lähtee tuollaisessa paikassa hitaasti liikkeelle ja ns. hivuttautuu sitten eteenpäin, niin homma pysyy hanskassa. Mitenkä tämän saisi tuonne selkäytimeen?!?

Kohdassa 7-8 oli viimeinen pituuden palikka kaatunut liian tiukan valssin takia aiemmin, joten kokeiltiin valssin sijasta takaria, tai putken takaa juoksua. No, nyt sitten tein taas täyden ääripään rynnimiselle, eli juuri kun Fiuku oli suorittamassa pituutta, niin mä löin jarrut pohjaan Kieli ulkona... No sen tietää kuinka siinä käy. Toistojen kautta saatiin sitten taas mun liike sopivaksi.

Tehtiin vielä toinen kuvio, joka oli mukavan iisi. Ympäri mennään yhteen tullaan - meininkiä Silmänisku. Siitä ei ole juurikaan kommentoitavaa.

Mutta noin yleisesti, pitäisi kyllä saada se oma liike pysymään sellaisena mukavan rauhallisena aaltoliikkeenä - mä oon tällä hetkellä enemmän myrsky, kuin aallokko Silmänisku...

Lähtötilannetta pitää vielä pohtia myös. Tällä hetkellä jätän Fiukun seisomaan, koska istumasta lähtiessä tuli eka rima hyvin helposti alas. Nyt pitäisi sitten päättää mitä jatkossa käytän - kokeilenko vielä istumista, mikä olisi itselle helpompi, eikä sotkisi toko-juttuja, ja jättäisin vain Fiukun tarpeeksi pitkälle vai jätänkö seisomaan ja koko homma pitäisi opetella alusta ja vielä niin, ettei sotketa toko-liikkeitä... Tässäpä pulma.