Käytiin Lammilla epiksissä Ellin kanssa. Onsku pääsi maskotiksi mukaan - tosin jos Oonalta olisi kysytty, niin kisapaikallahan oltiin ainoastaan ja vaan sen takia, että hän pääsisi radalle ;) .

Rata oli ihan kiva, muutamalla vähän tiukemmalla osiolla varustettuna. Alkusuora oli aita-putki-aita, josta tiukka uukkari kepeille, suoraan edessä oli aita ja putki ansana. Toinen hankalampi kohta oli puomin jälkeinen siksakki - oikealle aidalle, uukkari vasemmalle aidalle ja uukkari oikealle A:lle. Meille olisi hankalin ehdottomasti kepeillemeno, kulma oli vaikea ja se ansa-aita edessä :/ . Lähdön olin miettinyt niin, että jos Elli pysyy hyvin paikallaan, niin aloitan radan normaalisti, mutta jos varastaa, niin käyn palauttamassa.

Jätin Ellin aika kauas ekasta aidasta. Elli oli aika kierroksilla, haukkui kokoajan. Paikka-karjuminen tuntui vain lisäävän kierroksia ja Elli näytti siltä, että lähtee minä hetkenä hyvänsä. Sitten vaihdoin taktiikkaa, eli karjumisen rauhalliseen puheeseen ja Elli hämääntyi ;) . Raksutus kuului aika kauas, mutta testi toimi - muutaman metrin. Juuri kun olin päästämässä Eltsua radalle, se varasti, mutta koska tilanne tuntui kuitenkin hallitulta, niin en lähtenyt enää palauttamaan lähtöön.

Eltsu reagoi loistavasti putken jälkeiseen haltuunottoon ja kääntyi suorastaan ällistyttävän hyvin kepeille 8) . Keppien jälkeen valssasin ja ajauduin vähän liian lähelle aitaa, jolloin puomia ennen suunniteltu haltuunotto jäi tekemättä -> Eltsu pääsi pompsahtamaan aika korkealle kontaktille. Puomin jälkeinen siksakki onnistui hyvin ja piiitkä loppusuorakin meni nappiin.

Olin näkevinäni puomilla, että tuomari nosti kätensä, joten vitonen ylösmenolta oli melko varma ja varmistuksen sainkin aika pian - vaikkakin oli myös todistajanlausuntoja sen puolesta, että Elli olisi kuitenkin osunut kontaktille.

Tulos siis oli vitonen, ajalla 28,44 (-15,56) ja se riitti kolmospallille asti =) .

EvLammi5808.jpg
Ev Lammi 5.8.08

Päivän tokot, esineet ja kepit

Awa teki kolme paikkamakuuta kissanruoka-metodilla, palkkakippo oli edessä, vaikka kerran saikin taskusta rasian. Matka oli n. 7m ja aika n. 40s. Awa paransi joka kerralla, viimeinen oli jo tosi hieno - oli pää pystyssä, tapitti suoraan muhun, mutta ilme oli sellainen, että tässähän nyt ollaan eikä muuta meinata =) . Awa alkaa ihan selvästi ymmärtämään mitä haen, koska nyt alkaa jo jäämään paikalleen, vaikka käsky olisi "seuraa"... Pitää siis alkaa palkkaamaan suunnitelmallisemmin myös seuraamisessa, jotta tasapaino säilyisi =) .

Tehtiin vielä täyskäännöksiä ja pysähtymisiä. Olen ajatellut, että Awa tarttisi isoja askelia, että pystyy kääntymään kunnolla, mutta kun ei meinaa pysyä peppu linjassa sitten millään, niin testasin piruuttani, miten Awa tulisi mukana, jos mun askeleet olisikin ihan pieniä. Kappas vain, se toimi. No, sehän oli mahdollisesti vain onnen kantamoinen... Uusin testin muutaman kerran ja joka kerta ihan nappiin pysähdys 8) . Eli siis tässä vaiheessa vaihdan isot askeleen pieniin ja katsotaan, josko alkaisi homma etenemään.

Fiuku haki muutaman esineen ruudusta nurmikolla. Jatkettiin irtoamisharkkaa, eli ihan takareunalla oli kaksi lelua. Uutena otettiin mukaan ihan ihka aito esine, eli päälamppu, jonka tiputin oikealle suht eteen. Ensin nousi oikealta takanurkasta lelu. Sitten Fiu pyöri kovasti lampun suunnalla, löytäenkin sen lopulta, mutta ei kuitenkaan tuonut sitä. Katsoi kyllä mua miettiväisenä. Käytiin hakemassa se yhdessä. Samoin viimeinen lelu etsittiin yhdessä. En ole lähetellyt Fiukua viimeiselle lelulle, varsinkin jos se selkeästi on vaikea, jotta usko esineiden löytymiseen säilyisi. Tehtiin vielä lyhyt tallottu jälki, missä oli 4 keppiä. Lähetin Fiukun jäljelle ja kaikki kepit löytyivät nopeasti =) .