Awan kanssa ollaan käyty tekemässä muutamassa paikassa paikkamakuuta. Ollaan saatu koukutettua tokoon Päivi ja Xarppanenkin, heh heh - Awa tarvitsi siis häiriökoiraa & paikkamakuuseuraa ja Päivi riensi Xaran kanssa apuun.

Tällä kertaa tehtiin kuitenkin ensin perustavanlaatuinen luoksepäästävyys-harkka. Päivin ystävällinen naapuri tuli avustamaan tässä, että saatiin Awalle tuntematon "tuomari" ja bonuksena vielä se, että naapuri sattui olemaan mies =) . Meidän oletetuissa ekoissa kisoissa siis tulee olemaan miestuomari.

Aloitettiin ihan ohikävelystä ja siitä sitten pikkuhiljaa lähemmäs eri variaatioilla. Alkuun Awa oli aika epäluuloinen, olisi halunnut pyöriä ja väistää, mutta "tuomari" käveli kuitenkin juuri sopivan matkan päässä, niin että Awa lopulta liikkui tosi vähän. Näitä toistettiin niin, että Awa rentoutui. Sitten tuomari antoi namin Awalle ohi kävellessään, nami kelpasi hyvin, mutta ei kuitenkaan liian hyvin, eli Awan katse palasi muhun heti =) . Lopulta päästiin siihen, että tuomari pääsi vähän rapsuttamaan Awaa, eikä Awa ollut moksiskaan. Tosi hyvä harkka - kiitos ystävälliselle naapurille =) !

Sitten erilaisia paikkamakuu-harkkoja, tässä siis useamman päivän anti: Normipaikkamakuu eripituisilla matkoilla (10-25m) ja ajoilla (20s-3min). Paikkamakuuta häiriöillä. Sitten ihan sivulla istumista pitkään. Sivulla istumista toisen tehdessä kaukoja vieressä. Purkki on ollut maassa Awan edessä, mun taskussa tai molemmmissa.

Awan makuu on rauhoittunut tosi paljon, kaikista näistä harkoista nousi vain kerran seisomaan, kun otettiin lyhyellä matkalla (5m) kolme minuuttia. Awa selvästi laski mielessään aikaa ja vähän kahden minuutin jälkeen nousi. Samaan aikaan vielä Xara nappasi hyttystä suuhun vieressä ("klaps"), niin se taisi olla piste iin päälle ;) ... Ei olla montaa kertaa vielä otettu täyttä kahta minuuttia ja ainoastaan tämän yhden kerran se 3min, mutta täytyykin kiinnittää paremmin huomiota, että tehdään paljon eri aikoja 2-3minuutin sisällä, ettei sitten kisoissa tarvi jännätä Awan laskupäätä.

Awa teki myös Xaralle kaukokäsky-häiriötä, Xaran istuessa Päivin sivulla. Meidän kaukot on ihan hyvällä mallilla, jopa se seisominen 8) . Istuminen taitaa olla se tylsin vaihtis Awalle.

Seuraamista tehtiin käskytettynä. Nyt Awa ei kertaakaan jäänyt istumaan, vaan lähti liikkeeseen mukaan hyvin. Vähän levitään oikealle menevässä käännöksessä ja täyskäännöksessä, mutta muuten meni ihan hyvin.

Ruutuakin kokeiltiin. Awa ei ole tätä tehnytkään piiitkään aikaan ja olin ihan varma, ettei muista koko juttua. Aloitettin ihan perusteista, eli kosketusalustasta ruudun keskellä. Awa tarjosi samantien, kun alustan näki, nenällä koskettamista ja sai mut äimistymään todella - se muisti! Pidennettiin matkaa pikkuhiljaa, niin että lopulta oltiin ruudun ulkopuolella, Awa meni hyvin suoraan alustalle joka kerta, jei!

Sitten vielä kapulan noutoa. Meidän viimeisimmät harkat, tosi kauan sitten, oli aika takkuamista. Awa ei oikein haluaisi kanniskella kapulaa mihinkään. Heitin kapulan Awalle ja käskin hakemaan vielä kun kapula liikkui. Awa lähti hyvin ja otti kapulan suuhun! Kääntyi ympäri ja metrin jälkeen sylkäisi kapulan mäkeen lamppu syttyneenä pään päälle "ainii, tää oli tää, pthyiiii". Näytti siltä, että kapula olisi ollut epämiellyttävän painava, joten kokeilin pienemmällä. Härnäsin Awaa kapulalla ja kappas, tää kapula olikin paljon kivampi. Yksi onnistunut pieni kuljetus, josta sain vielä otettua kapulan suoraan käteen, niin siihen oli hyvä lopettaa =) .

Fiuku teki seuraamista. Tätä ei olla otettu koko kesänä, eikä keväälläkään, joten oletus oli, että ongelmia olisi. Jep, vanha tapa oli palannut, eli edistäminen. No, me ollaan kerran tää saatu jo korjattua, niin eiköhän se onnistu toisenkin kerran.

Ruutu oli aikamoista kaahotusta. Tarjoilee usein ruutumerkin tuomista, tai alustan tuomista, tai ihan minkä tahansa kohdalle osuvan asian tuomista 8/... Mietinkin namin kokeilemista alustalla, jos saisi vähän Fiukun ajatusta tasaantumaan ja pientä keskittymistä asiaan. Nyt haluaisi vain hirveällä hingulla tuoda jotain mulle ja kihertelee itsekseen mennessään ;) , ainakin sillä on hauskaa. Mutta harkkaa se ei kyllä vie eteenpäin.

Kapulan Fiuku hakee niinkuin ennenkin. Hakeminen on kivaa =) .

Sitten kaukoja, vanha tapa oli palannut tässäkin - yllätys, yllätys - edistäminen. Eli seuraavat harkat namikipolla Fiukun selän takana. Maahanmeno ja istuminen on ok, mutta seisominen on jotenkin tooosii tylsää, ja siinä edistää kaikkein eniten.