Herttinen sentään! Mä olen aivan äimänä... Awa meni ja voitti kisan! Ei tää ole mennyt jakeluun vieläkään vaikka on jo maanantai ;) .

Kisaraportti:

Rata oli Kari Jalosen suunnittelema ja uskomatonta mutta totta, se oli tosi kiva. Suorahko, mutta oli muutama kinkkinenkin kohta. Kepeille meno oli haastava U-käännös, takana putki, puomi ja aika lähellä myös pussin kangas. Puomilta tehtiin myös U-käännös, joka oli vaikeamman näköinen, kuin mitä se oli käytännössä.

Taas oli onni käynyt lähtönumeroita arvottaessa, Fiukkis siis lähti alkupäässä ja Awa loppupäässä. Mulle on helpompaa, kun koirat menee nimenomaan tossa järjestyksessä, koska Fiuku tarvitsee paljon enemmän huomiota ennen kisaa kuin Awa.

Fiukun rata oli aika - hmm - vauhdikas. Kuulo pelasi hyvin, mutta jostain Fiu oli saanut vielä ekstra-annoksen adrenaliinia, kun painoi menemään niin kovaa, etten meinannut perässä pysyä. Ja sitten tulee vastaan myös maan vetovoima, kyllähän sen tietää miten liikkuvan kappaleen käy, kun se saavuttaa tietyn nopeuden maan suuntaisesti. Sehän ei siis nouse enää ylöspäin. Näin kävi siis meillekin ;) , kaikista suoritetuista aidoista vain kahden rima pysyi ylhäällä. 

Eka rima siis tippui, mikä on meille hyvin ominaista. Lähdöstä karkaaminen ei ollut taas kovin kaukana, joten sekin ehkä osaltaan vaikutti. Nyt olin myös puoli metriä liian kaukana Fiukusta. Seuraavat hyppy ja keinu meni hyvin. Sitten tuli hyppy ja uukkarilla kepeille. Fiu rynnisti keinulta aidalle tiputtaen riman. Tässä vaiheessa oli vaihdettava ohjaussuunnitelmaa lennosta, koska alkuperäinen suunnitelma ei olisi toiminut. Eli järeät aseet käyttöön ja sainkin U-käännöksen vielä pelastettua, mutta sitten ohjasin vähän liian hätäisesti kepeille ja Fiu meni kakkosväliin.

Lukuunottamatta yhtä turhaa vedätystä mutkassa, jonka seurauksena yksi rima putosi, niin pitkä pätkä meni hyvin. Ennen loppusuoraa oli mutka, josta ensin tippui rima ja sitten Fiuku ohitti aidan ja muurin, enkä jäänyt enää jankkaamaan niitä (hyl). A:n kontakti oli aika ruma, Fiukun siis pitäisi pysähtyä kontaktille etutassut maassa ja takatassut A:lla. No, Fiu pysähtyi kyllä, mutta vasta maahan ja kontaktille osuminen oli siinä ja siinä. Jäljellä oli 2 aitaa, joista jälkimmäisen rima tippui.

Nojoo, summasummarum. Radalla oli meidän viimeaikojen kompastuskivi - pituus, joka meni loistavasti. Puomin kontakti oli ok, vauhti oli loistava, keinu oli hyvä. Kuulo pelasi. Eli vaikka rimoja lentelikin luvattoman paljon, olen ihan tyytyväinen rataan.

Awan kanssa huolenaiheina oli lähinnä kontaktien ylösmenot. Puomille meno oli vielä ok, kun sinne kerkeäisi ottamaan vastaan Awaa ja siten saisi vähän vauhtia pois. Mutta mitenhän käy A:n, joka on loppusuoran keskellä... Toinen tiedostettu huoli oli puomin sijainti, sen molemmat päät olivat tyrkyllä, sellaisissa radan kohdissa, joissa ei pitäisi puomille mennä.

Awan rata sujui tasaisesti. Puomityrkyt oli ohitettu ilman ainoatakaan vilkaisua sinne päin ja puomi itse kontakteineen oli suoritettu. Kaarrettiin takareunalla kohti loppusuoraa. Ohjasin Awan muurille ja huomasin koko koiran muuttuvan valppaammaksi ja onnelliseksi 8) . Awa oli bongannut A:n ;) . Korvat nousivat, vauhti kiihtyi ja ohjaaja meinasi saada slaagin kun ehti mielessään kuvittelemaan aivan megaloikan A:n ylösnousu-kontaktin yli. Awa kiihdytti entisestään ja ohjaajan huuto kohosi samaan tahtiin. Huuto ja pieni ohjausliike tehosi sen verran, että ainakin yksi tassu osui kontaktille ja se oli siis selvitetty. Huh huh.  Saattoi se olla vain onnenkantamoinenkin =) . Awa otti alastulokontaktin mallikkaasti ja koska A oli siltä erää tehty, niin kuulo palautui normaaliksi ja lopun kaksi hyppyä meni hyvin.

Awa siis teki loistavan suorituksen ja hetken päästä sain varmistuksen, että se oli kuin olikin nolla. Awan eka nolla - jippiiii!! Ja sitten meni ihan pieni tovi, kun seurakaveri tuli hihkumaan, että Awa voitti! En ollut uskoa korviani. Siis aivan käsittämätöntä =) .  Niin Pupunen vain osaa yllättää =) .

Videot:

Riksu12408.jpg
Riksu 12.4.08