Tuli sitten todettua sekin, että ei ole tuo ratamestarin-pesti oikein mua varten, mä kun oon ihan liian suurpiirteinen siihen jobiin. Onneksi sattui ihan yhtä suurpiirteinen tuomari kohdalle, niin homma meni sitten siltä osin ihan putkeen ;) .

Julia siis tuomarina ja yhteistuumin saatiin kasattua (suurinpiirtein ;D )seuraavanlainen rata:

2135963.jpg

Suunnitelma: Lähtö mahdollisimman samaan aikaan Awan kanssa. Pysäytys ylösmenolle puomilla. Vienti loppuun asti putkelle. Valssi putken jälkeen ja iiisoooo haltuunotto, huolellinen kuljetus ja molemmilla käsillä putkeen juosten itse niin pitkälle putkea päin kuin pystyi koskematta. Okserilla kaksi vaihtista A) jos Awa tulee kovaa putkesta, niin haltuunotto ennen okseria, tai B) jos vauhtia ei niin ole, niin suoraan okserille ja kääntö pituudelle.

Kepeillä ei mitään ihmeellistä, luottaisin, että Awa hakee ne. Keppien jälkeen molemmilla käsillä veto ja vienti pöydälle samalla vaihtaen puolta A:n vasemmalle puolelle. Lähetys A:lle, veto A:lta okserille tehden samalla valssia ja heti okserilta haltuun. Kiepautus nro:lle 12, veto vastaisella peruuttaen nro:lle 13, sylkkärillä nro:lle 14 ja yhdessä maaliin.

Kaikenkaikkiaan siis tarkoitus oli mennä rata mahdollisimman paita ja peppu-meiningillä. Jos Awa alkaisi haahuilemaan, niin olin valmis ottamaan namit ja lelut esille, mitä tahansa, että huomio pysyisi asiassa.

Toteutus: Lähtö ei vaikuttanut lupaavalta -> Awa bongasi lähellä olleen ratahenkilön ja alkoi isottelemaan, sitten bongasi sivulla olleet ihmiset ja alkoi isottelemaan niillekin. Huoh. No, kaikki tai ei mitään, lähdettiin radalle. 1-5 meni suunnitelman mukaan, sitten myöhästyin tokan putken ulostulosta ja Awa kääntyi väärään suuntaan ja kävi läppäisemässä tassulla A:ta (toim. huom. mutta ei kuitenkaan kiivennyt sinne *aaaltooojaaaa* ).

Jatkettiin okseri-pituus-kepit, ääh, Awa juoksi kepeistä ohi. Sekin oli oma moka, musta tuntuu, ettei siinä tullut kunnollista käskyä. Kepeiltä vienti pöydälle - mitä lähemmäs pöytää päästiin sitä hölmistyneemmältä Awa näytti, ilme oli aikamoinen ;) ... Tajusi kyllä ohjauksesta mitä olisi pitänyt tehdä, mutta ei ottanut uskoakseen: "Siis että, ettäkö, siis mitä? Niiin siis ettäkö, että tohon vai?! Minä?!". Vihdoin kun tieto oli kiertänyt Awan pitkät piuhat ja pyyntö oli hyväksytty, niin Awa hyppäsi niiltä sijoiltaan pöydälle edelleen tuijottaen mua puusta pudonneen näköisenä. Saatiin kuitenkin pöytä kunnialla suoritettua ja jatkettiin A:lle. Ja siitä loppu meni suunnitellusti, jopa vauhdikkaasti =) .

Radalta siis 10vp hyllystä ja 5vp keppien kiellosta, ihanneaikakin alitettiin ;) -> -0,24s. Alussa Awa ei ihan kyennyt keskittymään, mutta viimeistään puomilta homma alkoi näyttää ja etenkin tuntua aikas hyvältä.

Awa.jpg