Rata meni jotakuinkin näin:

2138329.jpg

Ongelmakohdat oli 5-7 ja 11-14.

Ongelma 5-7: Ajatus oli lähettää vastaisella Fiuku muurin taakse ja valssata samalla muurin tällä puolella ja vetää seiskalle. No, yritys hyvä kymmenen, mutta kun tää pökkelöjalka ei saa koipiaan liikkumaan - mä kerkesin ottaa tasan yhden askeleen sillä välin, kun Fiuku oli jo kiertänyt muurin ja hypännyt sen. Harmaa reitti on siis Fiuku ja sininen olen minä.

2138393.jpg

Testi kaksi: Eli veto muurin taakse, lähetys vetävällä kädellä muurille ja peruutus muurin ja aidan sisäreunaan, samalla heittäen Fiukun muurille. Yleensä kaikenlaiset kuljetukset on olleet aika huono ratkaisu Fiukun kanssa, mutta tässä se toimi.

2138394.jpg

Testi kolme: Eli paluu alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta yksinkertaistettiin sitä niin, että ohjaavana kätenä pysyi kokoajan koiranpuoleinen käsi 8) ... Ja oma linja oli enemmän muurin keskustaan päin, kuin reunaan, eli Fiuku sai luvan lähteä takaakiertoon itsenäisemmin. Muurin jälkeen tulisi veto aidalle, eli olisin Fiukua edellä. Mielenkiintoista =) . Heti kun ei tarvinnut käyttää kun yhtä kättä, niin pystyi keskittymään liikkumiseen ihan eri tavalla.  

2138395.jpg

Ongelma 11-14: Kokeilin ensin valssilla välin 12-13, mutta ei sinne mahtunut, joten vaihdettiin sylkkäriin. Sylkkärillä toimi paremmin, mutta nyt oli vaikeuksia irrota nro:lle 14. Ensin Fiuku tuli esteen väärältä puolelta, ohjaus oli vastaisessa kädessä. Ja kun vaihdoin kättä, niin bongasi putken, mutta kääntyi kuitenkin aidalle.

Pohdittavia asioita:

- Vastaisen käden käyttö, kun pitäisi saada Fiuku aidan taakse. Fiuku siis yleensä juoksee näissä tilanteissa niin läheltä mua, että koiranpuoleisella ohjattuna hyppää aidan väärin päin. Mutta voisi testata, että onko asia edelleen näin, vai onko se vain jäänne. Koska, niinkuin koutsi-Santtu sanoi, olisi kyllä paljon nopeampi ohjata koiranpuoleisella kädellä, niin pysyisi oma suunta kokoajan oikeinpäin.

- Tämä käsi-homma muutenkin, nyt heilun välillä kuin heinämies. Voisi siis yrittää ohjata vain toisella kädellä tämän päivän muuri-hässäkän kaltaiset tilanteet, se kun näytti ja tuntui kuitenkin huomattavasti toimivammalta kuin alkuperäinen versio, mikä ei siis edes onnistunut.