Fiukkis pääsi pitkästä aikaa mukaan rankingiin. Testasin samalla mitä tulee, kun molemmat on mukana - lähinnä ajatellen virallisia kisoja. Riksun kisat olisi seuraavat ja siellä on vain yksi startti, niin pohdin laitanko molemmat vai vain toisen, ja jos vain toisen, niin kumman...

Auvo oli tuomarina ja rata oli tosi kiva. Fiukun kohdalla hirvitti rengas ja kepit. Renkaan jälkeinen keppikulma oli suoritettavissa, mutta lisähaastetta tuli siitä, että keppien ja renkaan väli oli aika lyhyt. Toinen ongelma-kohta oli muuri-putki-aita-aita -> kummalta puolelta putkea olisi viisasta mennä ja miten päin aitojen väli tulisi ohjata. Päädyin menemään putken takaa ja vielä aidankin takaa, ideana, että mahdollisimman vähän olisin Fiukun tiellä. Ja näin meillä meni:

Fiuku teki siis nollan!!! Aika oli 29,22/40 eli -10,78.

Tokan muurin jälkeen tuli aika iso mutka, mutta Fiuku teki kuitenkin kokoajan töitä, että tulisi ohjaamaani suuntaan. Fiukun kanssa oli tosi kiva tehdä hommia - korvat oli mukana, yhtään ei ollut liikaa kierroksia ja pysyi hyvin ohjauksessa Nauru.

Sitten Awa. Ja nyt täytyy sanoa, että 5min rataantutustuminen on (mulle) liian vähän kahden koiran ohjauksen miettimiseen... Jos niitä voisi ohjata samalla tavalla, niin eihän sitten olisi mitään ongelmaa. Ja on sellaisiakin ratoja, missä se onnistuu. Tämän päiväinen ei ollut näitä ratoja... Eli sitten vain lennosta Awalle oma suunnitelma. Alkua en voisi tehdä Fiukun tyylillä, Awa kun ei todennnäköisesti osaisi hakea keppejä tuosta kulmasta. No, kokeilisin ottaa vastaan ja vähän vekata vasemmalle renkaan jälkeen.

Sitten samainen pulma-kohta kuin Fiukulla -> muuri-putki-aita-aita... Tähän kävin kaksi vaihtoehtoa läpi, joko menisin putken etupuolta ja takarilla sen jälkeinen aita, tai putken takakautta ja hakisin putken päästä, tehden pienen vekin oikealle ennen aitaa. Se kumpaan päätyisin riippuisi siitä, miten Awa kulkee tänään... Lopun tekisin sitten samalla tavalla kuin Fiukun kanssa. Ja näin meni:

Awan tulos 1x hyl ja 5vp muurin palikasta eli 15vp, ajalla 35,55/40, tulos siis 15.

Renkaan jälkeen tapahtui jotain outoa - Awa kompastui ja kaatui liukuen suoraan mun jalkoihin meinaten kaataa mutkin... Vekki siis tuli jotenkin yllätyksenä Awalle, eikä sitten yrityksistä huolimatta kääntynyt siihen. Hienosti Awa kuitenkin kokosi itsensä ja jatkoi matkaa. Vire sai kyllä pienen kolautuksen, eikä se enää noussut samalle tasolle kuin oli kaksi ekaa estettä.

Kesken keppien tajusin, että mähän oon ihan väärällä puolella Kieli ulkona ja sitten samalla päätin, että otetaan vaihtis B seuraavaan pätkään, eli menisin putken takaa. Awa kääntyikin putkeen hyvin ja seuraava aitakin onnistui. Sitten mentiin pitkäksi - Awa hyppäsi ykkösen kautta, haltuunotto siis epäonnistui (näistä on tainnut olla puhe... Silmänisku).

Jatkettiin sitten matkaa, kuin ykkös-aita olisi kuulunut suunnitelmaan. Kerkesin valssaamaan seuraavan putken jälkeen, mutta haltuunotossa olisi ollut taas vähän hiomisen varaa, koska muurin palikka putosi. Loppu oli ok, Awa jopa pysähtyi oikein puomin ylösmenolle Nauru.

Videolta katsottuna Awa menee ihan hyvällä vauhdilla jne, mutta itse tunsin, että se terävin vire katosi sen kompuroinnin jälkeen. Molempien menoon olen kuitenkin tyytyväinen. Enkä edelleenkään tiedä mitä teen sen Riksun ilmon kanssa Kieli ulkona.