13 estettä sisältävällä radalla oli ideana sylikäännöt ja kuljetukset. Lähinnä Eltsua ajatellen, ne kun on olleet ne meidän kompastuskivet viime aikoina.

Eltsu ensin. Itse ratasuoritus meni aika kulmikkaasti, rata sisälsi kaksi isompaa kuljetusta ja yllätys yllätys, juuri ne kohdat oli meille ne pahimmat. Eka kuljetus oli puomilta uukkarilla aidalle ja 360 asteen kurvaus aidan ympäri putkeen. Se vielä meni ihan ok, vaikka oli aika hidas. Toinen kuljetus oli pahempi, aita kierrettiin takaa ja siitä aita-A-kujan läpi A:n alla olleeseen putkeen. Ohjaus oli taas vähän mitä sattui ja Eltsu bongasi aidan - pompsahti sitten sinne. Otettiin kohta uusiksi ja tein pienen haltuunoton aidan jälkeen ja sitten vasta ohjaus putkeen. Nyt onnistui, vaikka hieman kulmikasta oli edelleen.

Hiottiin vielä vähän aidan kiertämistä - kokeilin haltuunottoa ennen aitaa ja siitä samalla kädellä veto aidan takaa putkeen. Tässä vaiheessa jostakin syystä vaihdoin ohjaavaa kättä, vaikka Elli olisi varmaankin lukenut paremmin saman käden putkeen ohjauksen. Pitää muistaa testata teoria seuraavalla kerralla =) .

Sitten hiottiin vähän sylkkäriä kahdella aidalla. Eli Eltsu hyppi kahdeksikkoa aitojen ympäri. Mä seisoin toisella puolella - käänsin Ellin sylkkärillä aidalle ja vedin taas aitojen välistä takaisin mun puolelle. Elli alkaa selvästi hahmottamaan hommaa jo, vaikka käännökset ei mitään kovin sutjakoita vielä olekaan. Kuten kuvasta näkyy, kaarros voisi olla vähän pienempikin. Ollaan siis tultu takana oleva hyppy sylkkärillä ja samaan suuntaan pitäisi kääntyä, mistä ollaan tultu:

1778301.jpg

Tää näyttäs jo vähän enemmän siltä miltä pitää:

1778299.jpg

Tehtiin vielä jokunen keppiharkka niin, että keppien päässä oli patukka odottamassa. Tarkoitus oli saada Ellille vähän vauhtia lisää. Homma näytti ihan toimivalta, tätä lisää ja sitä voisi testata kontakteillakin =) .

1778303.jpg

Awa teki vähän helpotettua versiota samasta radasta. Alusta jätin kaksi aitaa pois, niin sain varmistettua puomin ylösmenokontaktin ja keppien jälkeen palkkasin lelulla, jonka jälkeen vasta jatkettiin matkaa. Ratapätkät meni ihan hyvin, enkä hinkannut niitä sen enempää.

1778290.jpg

1778292.jpg

Yksittäisenä harkkana otettiin vielä keppejä ja A:n alla olleeseen putkeen tein lähetyksiä. Tai no ;) ... "Lähetyksiä"... Käytännössä seisoin A:n edessä niin leveänä kuin pystyin ja odottelin, että Awa pienistä kehoituksista valkkaisi putken, eikä A:ta =) . Eka kerta oli vaikein, mutta sitten se alkoi sujua helpommin =) .

1778294.jpg

Palkinnoksi hienoista putki-suorituksista Awa pääsi vielä A:lle =) .

1778295.jpg

Awa selvästi tietää menneensä tänään oikein hienosti, voiko polleampaa ilmettä olla ;) :

1778297.jpg

Kuvat on ottanut Päivi Täppinen. Kiitos hienoista otoksista =) !