Nyt oli Santtu-koutsi saanut kasattua kyllä aikamoisen radan... Se oli täynnä meidän suurinta ongelmaa - ansoja/tyrkkyjä. Ensinäkemältä rata vaikutti siis aika järkyltä; se oli ahdas - ei siis vekkejä, eli pelkillä haltuunotoilla piti muka pärjätä 8) ja ne ansat... Toka kuvio olikin sitten jo vähän suorempi, A:n ylösmenokontaktille osuminen tuotti kyllä hieman harmaita hiuksia.

Eka ratakuvio:

1990471.jpg

Ensimmäinen yritys: Jätin Ellin lähtöön ja menin ottamaan vastaan okserille. Kutsuin ja siirryin samalla okserin eteen nenä Elliin päin, jotta vähän hidastaisi ja tulisi eteeni. No Eltsu paukkasi mun vasemmalta puolelta ohi, oli matkalla A:lle, mutta sain kuitenkin kutsuttua luo ja matka jatkui kepeille. Oli tarkoitus palkata lelulla keppien jälkeen, mutta lelun kaivelusta Eltsu tuli kepeiltä pois.

Jatkettiin putkeen, haltuunotto ennen aitaa ja ennen puomia. Taas putkeen. Sitten ajauduin hirmu kauas, vaikka piti hakea Elli putkesta ja jatkaa yhdessä. Mentiin pituus ja rengas, tiukka haltuunotto vastaisella ja putkeen. Hieman kulmikasta menoa, mutta oikein kuitenkin. A:n ylösmenon pomppasi, alasmeno oli ok. Lähetin Ellin seuraavan aidan taakse, melkein törmättiin alastulolla, jatkettiin putkeen ja maali-aita. Huh huh...

Jauhamista: Eli uusiksi putki-pituus-rengas-putki. Kokeiltiin vielä joitakin kertoja äskeisellä tavalla ja sitten piti pitää pieni neuvottelu, jonka seurauksena päädyttiin testaamaan pientä haltuunottoa ennen rengasta, koiranpuoleisella kädellä ohjausta putkeen ja niin, että olisin sijoittunut ennemmin lähemmäs rengasta, kuin putkea. Mä olin jokseenkin varma, mistä Elli lopulta löytyisi tuolla tavalla ohjattuna (A:lta...), mutta ei se ota ellei annakaan, eli kokeiltiin. Ja kappas, se meni kerralla oikein! Siis Elli todellakin ohjautui suoraan putkeen, ilman että vilkaisikaan A:lle! Uskokaa pois ;) ! Eikä se ollut edes sattumaa, koska toistettiin kuviota vielä joitakin kertoja, ja aina vain Elli meni suoraan putkeen 8) .

Sitten vielä alku uusiksi, eli kokeiltiin ottaa haltuun ennen okseria vastaisella kädellä ja siitä samalla kädellä lähetys kepeille. Ekassa versiossa hajoitettiin koko okseri, kun oli hieman liian tiukka haltuunotto... Tokalla kerralla saatiin homma onnistumaan loistavasti.

Toka rata:

1990472.jpg

Tässä meille keljuin kohta oli yllättäen A:lta kääntö aidalle. Mä ajauduin kokoajan jotenkin ihan väärään paikkaan ja Eltsu bongasi joko kepit tai puomin alla olleen putken... Lopulta sain vähän skarpattua ja saatiin ihan kuvio ihan oikein.

Sitten kosahdettiin putken jälkeen tuolle lähempänä puomia olevalle aidalle. Eka yritys oli niin, että lähetin putkeen ja juoksin aidan ja puomin välistä vastaanottamaan Elliä, myöhästyin ja Elli rynni väärälle aidalle. Sitten yritettiin niin, että lähetin putkeen, mutta palasinkin aidan ja keppien välistä vastaanottamaan noiden kahden aidan väliin Ellin. No, nyt mun asento oli liikaa taas väärälle aidalle päin ja salaman nopeasti Eltsu oli jo pompsahtanut sen. Korjasin asentoa vähäsen ja nyt saatiin oikein.

A:n ylösmenokontaktin kanssa ei ollut ongelmia, kun muistin pitää ohjaavan käden alhaalla, mutta se jää nähtäväksi, toimiko se vain sattumalta tänään =) . Kaikenkaikkiaan oli tosi hyvät harkat, Elli oli loistavasti kuulolla ja vaikka tehtiin virheitä, niin ei mitenkään pahasti mennyt lukkoon, keräsi kierroksia kylläkin, mutta vastaanotti ohjausta silti - jei, edistystä!