Nimittäin tunnarin harkkaaminen (ihan oikeasti)! Aloitettiin tänään Nauru . Fiuku haki ekan kerran oikean, vaikka selvästikään ei oikein edelleenkään ole edes hajulla mistä on kyse. Tehtiin vielä muutama kerta, joista toinen meni pipariksi ja toinen oli ok.

Piruuttani päätin sitten kokeilla Awankin kanssa - Awahan ei ole tätä tehnyt aiemmin. Oli 2 väärää ja oma, hieman erillään toisistaan, matkaa metri. Awa lähti hyvin ja oli heti kärryillä hommasta. Haisteli kapulat läpi, päätyi omaan, nosti suuhun ja katsoi mua, että "daa, mitäs tässä ny oli niin vaikeaa?". Tein vielä toisen kerran tsekatakseni ettei ollut vain sattumaa ja jälleen sama juttu Yllättynyt ! Ainoa pikku-juttu oli, että Awa ei tuonut kapulaa mulle - nosti sen ja kantoi muutaman kymmenen senttiä, tiputti, nosti, tiputti ja alkoi etsimään palkkaa. Hassu otus... Jatketaan tätä huomenna ja katsotaan oliko Awan toiminta vain onnen kantamoinen Silmänisku . Ja koutsi-Annen ohjeesta menen vielä lähemmäs kapuloita, ettei sotketa kapulan tuomista nyt tähän oman kapulan löytämiseen.

Sitten Fiukun viralliset harkat. Ekana tehtiin ruutua. Vietiin taas lelu yhdessä. Ja sitten palattiin merkille, virittelyt ja lähetys. No, käsky oli onneton, hätäinen suorastaan - Fiuku eteni metrin, iski nenän maahan ja jäi pyörimään. Uudestaan lähetys, kunnollisella käskyllä ja nyt meni hyvin. Toinen samanlainen harkka perään ja se meni hyvin.

Ohjattu nouto seuraavaksi. Anne vei kapulan ja sen jälkeen me siirryttiin Fiukun kanssa merkille ja lähetys. Tällä kertaa oli oikea käskykin Silmänisku  ja Fiuku lähti hyvin, vaikkakin jolkotellen. Lähdin itse juoksemaan poispäin, kun kapula oli Fiukun suussa, jolloin Fiuku lisäsi vähän omaa vauhtiaan. Kokeiltiin uudestaan niin, että oltiin valmiiksi merkillä ja samalla kun Anne heilutti lelua, niin mä hetsasin Fiukua ja sitten käsky - no niin, nyt oli jo vauhtiakin. Tätä siis lisää. Merkille siirtyminen kesken kaiken tuntuu latistavan Fiukua, joten ei sotketa sitä nyt vielä noutoon.

Metallinoutoa jatkettiin samalla kaavalla kuin viimeksi, eli hetsaus, heitto ja Fiukun vapautus liikkuvan kapulan perään - onnistui. Sitten toinen kerta niin, että kapula pysähtyi ja vasta sitten vapautus - onnistui sekin Nauru .

Seuraamista pitkästä aikaa ja vielä käskytettynä. Kaikki käännökset, juoksemiset yms meni hyvin. Fiuku on korjannut asentonsa oikeaan paikkaan ja vire pysyi. Ainoa mikä tehtiin helpomman kaavan mukaan oli juoksemisesta pysähtyminen, tätä ei olla Fiukun kanssa harkattu, enkä tiennyt moista olevankaan Cool , joten käskystä ensin hidastin ja sitten vasta pysähdyin. Täytyykin testata tässä lähiaikoina miten Fiuku pysähtyy suoraan juoksusta.

Lopuksi otettiin vielä Annen ja Elisan seurana Vapun hyppysuoraa. Oli tosi hyvä harkka Fiukulle. Aluksi pomppi tosi varovaisesti ja työläästi, mutta viimeiset suorat oli jo huomattavasti rennompia ja hallitumpia. Näitä lisää.