Aamusta kävimme Awan ja Fiukun kanssa kontaktisulkeisissa. Lordi oli myös innokkaana mukana.

Rata oli yksinkertainen 8-muotoinen, kaikki kontaktit, kepit, pituus, rengas, putki ja aita. Kontaktien onnistuminen oli siis päivän idea. Molempien hurttien harkat onnistui hyvin ja onnistuin tavoitteessani, että tehdään vain muutama toisto.

Awalla oli länget A:n ja puomin ylösnousussa ja lisäksi nami. Keinu meni jo taas normaalisti. Awalla oli pieni takapakki keinun kanssa jostakin syystä, mutta nyt se on tiemmä unohtunut. Kepeillä kokeilin ensimmäistä kertaa kunnon vedätystä, eli olin useamman metrin edellä ja tulos oli halutunlainen. Awa kiihdytti pujotteluaan ja asento muuttui matalammaksi - jipii!

Fiukun kontaktit oli loistavat. Palkkasin 2/3:sta namilla. Hyvin oli kuulolla. Pituus onnistui joka kerran, vaikka oli jo melkein täydet 1,5 metriä.

Illalla oli epikset Riksussa. Osallistumista olikin mietitty pitkään ja hartaasti. Awa on sellaisessa vaiheessa agin opiskelussa, että pitäisi saada paljon onnistumisia ja suht helppoja ratoja, joissa voi olla esim. yksi vaikeampi kohta vähän niinkuin vaivihkaa tehtynä. Eli siis Awan osalta 2-3lk -tasoiset radat ovat ihan liian vaikeita, joita siis kilpailevien radat on. Fiukkis taas voisi kokeillakin, mutta mitään pakottavaa tarvetta ei ollut. No päädyin kuitenkin laittamaan Awan mölleihin kilpailun ulkopuolella ja Fiukun kilpaileviin.

Awa siis pääsi ensin radalle. Radalla oli 13 estettä, mukana puomi ja A. Sivusta katsottuna radalla oli yksi paha paikka, mutta rataantutustuminen paljasti raa'an totuuden: niitä olikin kaksi. Keksin kuitenkin niihin ratkaisut, vaikka se tarkoittikin sitä, että piti ohjata Awalle uudehkolla tavalla, eli tehdä takaaleikkaus. Alkuun oli 2 aitaa ja puomi suorassa linjassa. No enhän mä muistanut, että meillä on ylösmenossa pieniä tarkkuusongelmia ja sinnehän Awa roiskaisi kontaktin ylärajalle täydellä vauhdilla. Ei saatu kuitenkaan virhettä =) . Muu rata menikin sitten ihan nappiin, juuri miten olin sen suunnitellutkin, jopa takanaleikkaus onnistui! Awa teki siis elämänsä ensimmäisen agi-nollan!!

Fiukun vuoro oli sitten. Kilpailevien rata oli ihan suoritettavissa, mutta aika mielenkiintoisia ratkaisuja oli joka paikassa. Huomasin jo lähdössä, että Fiukulla tuntui virtaa riittävän, kun meinasi karata ekalle aidalle jo kun irroitin valjaita. Jätin Fiun istumaan lähtöön ja kiersin ekan aidan toisella puolelle, tarkoituksena vekillä kääntää se oikeaan suuntaan, koska edessä suorassa linjassa oli putki mihin ei pitänyt mennä. No, voitte arvata mitä tapahtui, kun Fiu päätti lähteä omin luvin radalle. Huoh. Vekki jäi tekemättä ja loppu rata olikin sitten yhtä huitomista, karjumista ja hiusten repimistä. Mä olin sen samaisen vekin verran joka paikasta myöhässä. Ja vaikka pysäytin kesken radan Fiun menon, että pääsisin vauhtiin mukaan, niin ei auttanut. Fiukulla pyöri hedelmäpeli silmissä ja arvottiin seuraavaa estettä...

1/3 osa, eli loppurata meni jo ihan siedettävästi, mutta kokonaisuutena oli aika kamala. Puomin alasmeno ei tapahtunut sovitusti, vaikka kontaktille osuikin. A:n alasmeno taas oli hyvä, mutta sinkosi siitä kuin liian täyteen puhallettu ilmapallo, joka on päässyt omille teilleen ;) . Pituus oli A:n vieressä, eli aika paha kulma, ja siis kun ilmapallo-efekti on kerran päässyt valloilleen, niin ei sitä pysäytä mikään. Eli pituuden palikka kaatui, kun sinne piti vain roiskaista jotakuinkin sinne suuntaan. Keinu oli seuraavana ja jostain kummasta tää ilmapallo oli taas saanut lisäilmaa ja sinkosi taas ihan minne sattui siitä. Tässä vaiheessa pysäytin menon ja "aloitin puhtaalta pöydältä". Loppu tosiaan meni sitten ihan siedettävästi, vaikka kuvioon kuului meille vieraampi putkeen lähetys kuolleesta kulmasta ja vielä niin, että mun piti jäädä putken "väärälle puolelle". Eipä tuntunut Fiukkua haittaavan =) .

Videot löytyy tuolta:

Ev_Riksu442008.jpg
Ev_ Riksu 4.4.2008