Aamu alkoi minitokon merkeissä, koska kello oli soittamassa vahingossa liian aikaisin, enkä sitten siihen ylimääräiseen varttiin keksinyt muutakaan ajanvietettä =) . Eli Fiukkis sai harjoitella metallikapulan pitoa. Ja kyllähän se alkaa jo luonnistumaan, mutta ei halua kauheasti liikkua vielä sen kanssa. Awakin sai mahdollisuutensa, mutta on tyytynyt vielä tähän mennessä haistelemaan ja ehkäpä nuolaisemaan kapulaa ;) .

Illan tullessa oli sitten jo pakko keksiä (Awalle lähinnä) jotain aktiviteettia. Ollaan alkuviikko aika lahjakkaasti maattu pers -- öö -- takamukset homeessa kaikki vapaa-aika ja se alkaa näkyä Awassa. Rauhallinen kävely hihnassa kauniissa tihkusateisessa kevättalven säässä on muuttunut raivoisaksi neliveto-höyryämiseksi loputtomassa myrskyisessä tuulessa ja tuiskussa...

Eli siis canicross-vermeet niskaan ja menoksi. Pururata oli onneksi jo melkein kokonaan sulanut, ainoastaan matkan korkein huippu oli kummallisesti aivan lumessa ja jäässä. Outoa, sanon ma. Muutama ohituskin piti tehdä. Ihan hyvä, se on varsinkin koirien osalta mennyt vähän takapakkia. Ihmiset ja sauvakävelijät (heh heh) ohitetaan sujuvasti. Nyt onnistui kaikki ohitukset oikein mallikkaasti. Awalla oli varmaan virtaa varastossa niin paljon, ettei se kerennyt näkemään mitään muuta kuin tien edessään.

Loppulenkistä otettiin vielä puiden kiertämistä ja sylikääntöjä. Meidän kompastuskivi on ollut varsinkin oikean käden käännös, mutta nyt oli selvästi lamppu syttynyt Awan pienessä päässä ja homma luisti kuin vanhalta tekijältä =) .

Sitten kotona vielä muuutama metallikapulan nosto. Fiukkis aloitti. Kapula oli sohvalla ja minä vieressä, Fiukun oli tarkoitus nostaa kapulaa se 5cm. Fiukkis pohti ja pohti, katseli nameja vieressä ja kapulaa, inisi ja vinkui. Lopulta Fiu nosti kapulan mulle!!! Jipii!! Hurja palkka ja sitten Awan vuoro. Awa oli niin tohkana Fiun palkasta, että otti ihan vahingossa kapulan suuhun (tarjosin sitä siis). Ja taas hurjat tuuletukset ja palkka. Tätä jatkoin muutaman kerran. Sitten päätin vielä kokeilla Fiukulle laittaa kapulan maahan. Ja mitä tapahtui?! Fiu nosti sen mulle täysin vaikeuksitta!! Jippijajei!!! Oli meinaa eka kerta!! Ja heti perään nosti vielä toisenkin kerran. Sitten katsoin parhaimmaksi lopettaa. 5 onnistunutta suoritusta, joten siihen oli hyvä lopettaa. Myös Awalle tuli 5 onnistunutta kapulan käyntiä suussa, sekin oli enemmän kuin koskaan tähän mennessä. Ovat kyllä mahtavia haukkuja =) !